Portugal Spanje 2015 dag 8

Dag 8

119,4 KM, 15,7 KM/h, 7.31,0, 12,8 KM/h (incl. pauzes), 1700 HM (Garmin-GPS), 1680 HM (Bikemap)

Route 3.406.920 – powered by www.bikemap.net

Ik sta net na zeven uur op en vertrek wederom om negen uur. De vakantiefietser spreek ik ook nu niet, hij ligt nog in zijn tent als ik wegga.

DSCN0571

Na Ciudad Rodrigo stijgt de weg eerst lichtjes, om vervolgens steiler te klimmen met twee klimmen van zo’n 300 hoogtemeters en één van 150 hoogtemeters. De klimmen zijn mooi, met mooie uitzichten en het weer is prachtig, eerst is het nog wat frisjes met negen graden en heb ik zelfs mijn regenjas erbij aan, maar al snel bij het klimmen begint het weer warm aan te voelen. Uiteindelijk zal de temperatuur tot ruim boven de twintig graden uitkomen.

DSCN0572

Bovenop de laatste klim is er een mooi uitzicht op het volgende dal, ik zit dan op ruim 1000 meter. Een aantal wegwerkers die net aankomen en zelf ook roken maken een opmerking dat ik aan het roken ben terwijl ik op fietsvakantie ben. Het valt mij op hoe open de Spanjaarden zijn, zeer regelmatig een groet of opmerking.

DSCN0584

Wat volgt is een lange afdaling, het fietsjasje dat inmiddels weer uit was gaat weer aan. Na de afdaling volgt een stuk door een spleet met af en toe wat stijgen. De omgeving is hier redelijk groen.

DSCN0587

Rechtsaf de Ex-204 op en even verder als ik linksaf een kleinere weg op, gaat moet er tot twee keer toe weer 150 hoogtemeters overwonnen worden. Hierna volgt een stuk dat voor Spaanse begrippen behoorlijk vlak is. De omgeving is hier zo’n kaler en droger en met uitzicht op een stuwmeer.

DSCN0590

Vlakbij de stuwdam waar ik overheen moet hou ik nog een pauze van twintig minuten in de schaduw. De laatste kilometers vallen mij zwaar, het lijkt wel of ik het vlakke fietsen verleerd ben, het is dan nog zo’n 25 kilometer fietsen. Even verder haal ik nog wat te drinken bij een tankstation.

DSCN0597

De laatste 10 kilometer moet er nog zo’n 200 hoogtemeters overwonnen worden en omdat ik geen supermarkt meer tegen ben gekomen moet ik nog zo’n 80 meter hoger zijn in het toeristische dorp Hervas. Tot mijn verbazing zie ik een bord van een fietsenmaker, dat komt goed uit want mijn ketting kraakt en piept en mijn kettingolie is bijna op, het hek is echter dicht.

DSCN0600

Voor de camping moet ik weer terug en hier ben ik tegen half zeven. Bij de camping vraag ik naar de fietsenmaker, deze zit niet op de plek van het bord maar vlakbij het centrum en zou morgen om 10 uur open moeten zijn. De camping is prima en met € 10,20 niet erg goedkoop.

Naar dag 7

Naar dag 9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *