Portugal 2010 dag 14

Dag 14, maandag 4 oktober, Aljezur – Armacao de Pera
74,74 KM, 16,8 KM/h, 4.27,34
HM: 777 HM (fietsteller); 840 HM (Bikemap)

Route 2,852,641 – powered by www.bikemap.net

Ongeveer een uur nadat ik ‘s nachts naar de WC ben geweest word ik weer wakker, ditmaal van geritsel in mijn voortent. Even twijfel ik of het een persoon is, of dat het slechts de wind is. Maar als ik kuch houdt het geritsel op. Even later gaat het echter weer verder, fuck, dus toch een persoon. Na even twijfelen schreeuw ik een keer HÉ en hoor iemand wegrennen.

 

Ik bedenk mij echter dat als het een persoon is geweest de rits open moet staan, maar als ik kijk zit die gewoon dicht. Waarschijnlijk was het dus een kat of een ander dier, iets dat mij al eerder is overkomen deze vakantie. ‘s Ochtends wordt dat vermoeden bevestigd als ik een paar broodjes een meter van mijn tent zie liggen.

P1020092

De ochtend begint heerlijk dalend richting Aljezur. De wind is weer wat gaan liggen en de zon laat zich ook af en toe weer wat zien. Maar al direct na Aljezur begint een flinke klim. De weg is heerlijk rustig en het is heerlijk fietsen zo in de ochtend. Hoewel ik moeite heb om in een lekker ritme te komen, waarschijnlijk nog steeds mede dankzij mijn fikse verkoudheid.

Na de 300 meter te hebben bereikt klimt het nog lange tijd door, met af en toe een afdaling, tot ongeveer 500 meter. De uitzichten zijn mooi en de omgeving is prettig fietsen, heuvelachtig, groen en redelijk veel bomen.

P1020096

In Marmelete doe ik wat inkopen bij de buurtsuper en hierna klimt het nog even door om vervolgens weer in vliegende vaart 200 hoogtemeters te verliezen. Na dit heerlijke weggetje volgt een wat grotere weg richting het zuiden, maar deze is prima te fietsen, mede door een heerlijk geleidelijke afdaling. De omgeving en uitzichten worden wel gelijk wat minder.

P1020103

De weg naar Silves is gelijk een stuk rustiger en vrijwel vlak en er is ook weer redelijk veel bebouwing. Na Silves, dat toch nog een redelijke plaats is, moet ik zelf de weg vinden en dat gaat wonderbaarlijk goed. Met af en toe op de kaart kijken weet ik in één keer de juiste weg te vinden naar Armacao de Pera.

P1020108

De camping is vrij groot en redelijk netjes, met oa een zwembad en mini-mercado, met een assortiment groter dan menig mini-mercado in de dorpjes.

P1020109

Later op de middag fiets ik nog even het stadje in en zie ik eindelijk weer de oceaan, want hoewel ik er gisteren vaak in de buurt was heb ik die niet één keer gezien.

Naar dag 13

Naar dag 15

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *