Polen-Litouwen-Letland 2015 dag 6+7+8+9

Dag 6+7+8+9 Ilawa (alleen een paar kilometer in het plaatsje)

Helaas is de blaar alleen maar groter geworden en ervaring leert dat doorgaan het alleen maar erger maakt en dus besluit ik tot een paar rustdagen. De eerste dag ga ik langs de apotheek en krijg ik alleen een zalfje mee, tabletten zijn alleen op recept.

Tot overmaat van ramp krijg ik weer een lekke band, toch maar weer een grondige inspectie. Na in de drie banden de gaatjes te hebben gevonden die allemaal aan de bovenkant zitten, vind ik toch een heel klein dingetje in de buitenband. Dus ik besluit de voorband naar achteren te doen en de vouwband er voor op te leggen. De ‘kapotte’ buitenband neem ik mee, indien nodig kan ik daar nog iets aan de binnenkant plakken, over het scherpe dingetje heen.

De volgende dag ga ik naar het ziekenhuis om te kijken of ik een recept kan krijgen. Bij een soort receptie spreekt niemand Engels, dus ik word meegenomen naar de eerste hulp, waar een verpleger mij verder helpt. Hij moet bijvoorbeeld iets hebben waar mijn adres op staat, maar op geen van mijn pasjes staat mijn adres op eentje na, het ponskaartje van het ziekenhuis in Hengelo dat gelukkig nog toevallig in mijn portemonnee zit. Zo is er in ieder geval ook nog iets positiefs aan de gebroken kaak eerder dit jaar.

Later weet ik nog een aantal binnenbanden te vinden bij een fietsenzaak, er zitten er in dit plaatsje zeker twee fietsenwinkels.

De rest van de dagen slijt ik met een keer boodschappen doen, een beetje internetten, wat lezen, bij het restaurant wat drinken. Tot overmaat van ramp gaat ook nog mijn E-reader kapot, deze had ik vlak voor de vakantie nieuw gekocht. Gelukkig kan mijn vader een aantal boeken mailen die ik vervolgens weer op mijn telefoon kan lezen, niet ideaal, maar beter dan niets.

De camping is weer Pools prima, er is een ‘hok’ waar ik kan zitten, een beetje bedompt, maar ik kan er droog zitten bij regen en mijn telefoon opladen. Eén keer onweert het ‘s avondsen één keer regent het ‘s ochtends, de rest van de tijd is het prima weer, licht bewolkt en een temperatuur van boven de twintig graden overdag.

Het wordt steeds drukker op de camping, veel Duitsers, een paar Oostenrijkers en Polen en een Nederlands stel die ik nog even spreek. Hij heeft nog een aantal tips voor mij, de meest bruikbare is om niet op de laatste camping in Polen te gaan staan, maar één ervoor. De laatste camping is een drama volgens hem, met planken boven het meer als WC.

Voor de camping betaal ik overigens verschillende prijzen per nacht, twee nachten betaal ik 30 zl., een nacht 60 zl. en een nacht 15 zl. (lager als compensatie omdat ik eerder teveel heb betaald).

DSCN0082

Naar dag 5

Naar dag 10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *