Noorwegen 2013 dag 10

Dag 10, Lonin – Namsos
114 km, 16,7 km/h, 6.50,00
HM (volgens Garmin GPS): 997 HM; (volgens Bikemap): 1420 HM

Route 2,851,354 – powered by www.bikemap.net

Na een heerlijke nachtrust fiets ik tegelijk met Bert en Dennis weg, het is zowaar droog geworden. Bert en Dennis zie ik alleen nog op het eerste klimmetje, waarna ik ze pas op de camping weer tegen zal komen.

DSCN0577

Op het eerste klimmetje, die gelijk vrij pittig is, begint het toch nog weer even te regenen. De omgeving wordt naar de kust toe steeds rotsiger en is prachtig. Wel staat er nog een klimmetje van twee kilometer met een stijgingspercentage van 11% op het programma.

DSCN0579

In Osen haal ik bij een benzinestation nog wat te drinken en eten. De weg volgt hierna grotendeels een snelstromend beekje, oftwel vooral heuvel op, wel door weer een prachtig landschap. Na een afdaling, met natuurlijk ook de nodige klimmetjes, komt de route uit op de 17, de weg die ik in grote lijnen ga volgen tot aan Bodo.

DSCN0586

De weg gaat licht bergaf en met de wind in de rug schiet het lekker op. Bij het fjord aangekomen neem ik een wat langere pauze voor de laatste dertig kilometer, waar nog de nodige hoogtemeters overwonnen moeten worden. Het weer is inmiddels helemaal opgeklaard en ik fiets al lange tijd in mijn t-shirt. Het laatste deel gaat vrij moeizaam.

DSCN0588

Op de camping aangekomen, na later zou blijken met 200 NOK de duurste van de vakantie, zijn ook Bert en Dennis weer van de partij, ook zij vonden het vandaag prachtig maar zwaar. Ook staat er een Belgische fietser, Thomas, die in zijn eentje vanuit België naar de Noordkaap fietst.

DSCN0592

S’avonds is er nog wel een BBQ waar we even zitten, met vooral zalm. Wel begint het even te regenen, waarna we met zijn vieren voor de receptie nog een paar alcoholvrije biertjes drinken (het is zondag en dan mag er in Noorwegen geen drank verkocht worden).

Naar dag 9

Naar dag 11

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *