Portugal Spanje 2015 dag 15

Dag 15

116,3 KM, 15,3 KM/h, 7.37,0, 10,6 KM/h (incl. pauzes), 1588 HM (Garmin-GPS), 1470 HM (Bikemap)

Route 3.410.037 – powered by www.bikemap.net

Ik sta om 7 uur op en ben om 8.45 uur onderweg. Het lijkt vrijwel onbewolkt, de grote weg is nu goed te doen, maar na vijf kilometer fiets ik de bewolking/mist in. Na de afslag lijkt het wederom over een redelijk grote weg te gaan, maar eenmaal op deze weg valt dat heel erg mee.

DSCN0737

De omgeving doet in de mist gelijk heel anders aan, de weg klimt en daalt redelijk door en ondanks de mist/bewolking is het zweten bij het klimmen.

DSCN0745

In Santa Olalla del Calla begint de zon er weer door te komen en wordt het gelijk een stuk warmer. Hier haal ik gelijk wat te eten en drinken en na de afdaling gaat de rest van de lange kleding uit en begint de mooie tocht over een rustig weggetje naar boven. Met mooie vergezichten en ook de warmte is goed te doen.

DSCN0766

Na de mooie afdaling kom ik bij het stuwmeer waar ik onder een boom weer een pauze houd. In de verte zijn wolken te zien en ik hoop dat ze mijn kant opkomen. Als ik aan de volgende klim begin komen de wolken inderdaad mijn kant uit, helaas worden de wolken ook donkerder en hoor ik ook onweer.

DSCN0774

Ik besluit een beetje door te fietsen en in no-time fiets ik naar de Cazalla de la Sierra waar ik om vier uur aankom. Ik ga op zoek naar een supermarkt, maar helaas deze zit dicht, siësta natuurlijk. Dan maar even wachten op het kerkplein. Om 17.00 ga ik weer richting de supermarkt waar nog steeds geen beweging is, ik wacht nog tot 17.30 uur, maar als er dan nog steeds geen beweging is besluit ik maar door te gaan naar de camping.

DSCN0780

Ook de andere supermarkt die ik tegen kom zit nog dicht en het tankstation lijkt voor langere tijd dicht te zijn. De camping zit verder van het plaatsje af dan ik dacht en het gaat behoorlijk naar beneden, waardoor ik zeker weet dat ik het met mijn reservevoedsel moet doen.

DSCN0779

Bij de camping aangekomen blijkt deze tijdelijk gesloten te zijn wegens een renovatie. Ik overweeg de opties, terug naar het plaatsje waar ongetwijfeld een hotel is of door zonder te weten hoeveel dat precies klimt en ik zit er al behoorlijk doorheen. Volgens de kaart zou er over zeven a acht kilometer een camping en daar een paar kilometer na nog een camping moeten zijn, maar ik zit er al behoorlijk doorheen.

DSCN0778

Op mijn laatst benen ploeter ik voort, het is een leuke omgeving en zo’n zes kilometer verder is er een zijweg met een bordje naar een camping. Eerst gaat het door een beekje en vervolgens is het nog twee kilometer over een onverhard weggetje, ik ben benieuwd waar ik uit ga komen.

DSCN0781

Er is zowaar allerlei activiteit op de camping, het sanitair ziet er niet heel geweldig meer uit, maar de camping is verder goed te doen en kost € 8,80. Ik haal een fles cola bij de receptie/winkeltje en drink later nog twee biertjes op het terras. De drukte wordt (mede) veroorzaakt door een muziekfestival dat er plaats zal vinden, met elektronisch psychedelische muziek.

Naar dag 14

Naar dag 16

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *