Ijsland 2014 dag 19

Dag 19, dinsdag
86,2 KM (incl. 1,5 km voor boodschappen), 13,6 KM/H, 6.17,53
HM (volgens Bikemap): 690 HM

Route 2,774,818 – powered by www.bikemap.net

Na wederom een erg goede nachtrust word ik om kwart voor acht wakker. Zowaar is het weer gaan waaien en helaas lijkt die uit het westen te komen, het zal toch niet,maar het is toch echt zo. Het is geen heel harde wind, maar wel stevig.

Ik rij de tien kilometer weer terug en ga dan rechtsaf richting de donkere wolken, de weg is eerst nog verhard maar na zo’n vijf kilometer wordt de weg onverhard en zeker in het begin komen er nog regelmatig auto’s voorbij. Het is wel één van de betere onverharde wegen tot dusver, er zijn regelmatig stukken met gaten, maar die liggen meestal mooi in één lijn, waardoor er prima langsheen te fietsen is.

De wind is stevig tegen en op de vlakkere stukken haal ik ongeveer 13 km/h. Niet dat die er veel zijn, de weg volgt de kust en gaat vrijwel continue op en neer en ik heb het gevoel dat ongeveer drie kwart bergop gaat, wat qua tijd ook wel ongeveer zal kloppen. Dat wil trouwens niet zeggen dat ik erg hoog kom, ik denk dat ik niet boven de 100 meter uitkom.

De omgeving is leuk, af en toe staat er een huis of boerderij, veelal is de omgeving met gras bedekt, af en toe wat rotsen en rechts continue de zee. Tot de eerste doorsteek over het schiereiland, die ik niet zal nemen ik zal morgen de tweede nemen, fiets ik nog in de zon, maar fiets daarna onder de bewolking, de zon zal ik vandaag niet meer terugzien. Wel lijkt gelijk de wind ook wat te gaan liggen.

Na zo’n 55 kilometer zie ik het dorpje waar ik moet zijn al liggen, zo’n vijf a tien kilometer recht vooruit. Ik moet echter nog zo’n dertig kilometer fietsen om een soort fjord heen. Hoewel mijn benen moe beginnen te worden merk ik dat ik het fietsen lang vol weet te houden er zijn op dit laatste stuk met nog een paar pittige klimmetjes.

De laatste tien kilometer is weer verhard richting het dorpje.

De camping is prima, er is helaas geen keuken (1.000 ISK) en een warme douche in de open lucht wat met de acht graden buitentemperatuur het erg moeilijk maakt om er onderuit te komen. Ik ben blij dat ik het golf clubhuis, wat ook gelijk de receptie van de camping is, vraag hoe lang de supermarkt open is, dit blijkt tot half zeven te zijn en het is inmiddels al half zes. Dus ik besluit snel de tent op te zetten en boodschappen te gaan doen.

Ondanks dat er de hele middag donkere wolken waren, is het tijdens het fietsen droog gebleven, maar tijdens het koken begint het iets te miezeren. Hoewel het nog steeds miezert terwijl ik dit schrijf, zit ik nog wel buiten. Ik had net even verbinding met de wifi van de golfclub en morgen zou er een noorderwind moeten zijn. Ik hoop dat dit klopt want morgen moet ik meer dan 100 kilometer in zuidelijke richting fietsen.

Het wordt gedurende de avond trouwens nog behoorlijk druk op de camping, wat een verschil met de afgelopen twee dagen.

Naar dag 18

Naar dag 20

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *