Portugal 2010 dag 17

Dag 17, donderdag 7 oktober, Quarteira – Faro
17 KM
HM: 70 HM (volgens Bikemap)

Route 2,852,660 – powered by www.bikemap.net

De laatste dag, ik neem de tijd voor de route naar het vliegveld. Hierdoor kan ik rustig een paar binnendoor weggetjes zoeken. En dat lukt aardig, een stuk gaat over onverharde wegen door een soort natuurgebiedje/vuilnisbult.

Een paar kilometer voor het vliegveld begint het nog even te regenen en doe ik mijn regenjas aan. Uiteindelijk kom ik ruim op tijd aan op het vliegveld, waarmee er een einde komt aan de vakantie.

Een vakantie waar ik helaas twee weken lang last had van een heftige verkoudheid, tot weken na de vakantie zat mijn hoofd ‘vol’. Dit heeft de vakantie wel getekend, zo kon ik minder genieten van het fietsen en werd het zwaarder dan je op het eerste gezicht zou zeggen. Ik heb over het algemeen  prachtig weer gehad, zelfs wat aan de warme kant over het algemeen.

Met name de droge delen met het her en der een kurkeik begon mij na verloop van tijd wat te vervelen. Hoogtepunten waren de diverse plaatsjes, met leuke pleintjes en het stuk net ten noorden van Faro. Het gedeelte rond Portalegre en het gebied bij Sao Martinho das Amoreiras. Misschien niet geheel toevallig waren hier ook de mooiste campings, allebei eigendom van Nederlanders. Net als in Rosario, ook een mooie camping van Nederlanders.

Naar dag 16

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *