Portugal Spanje 2015 dag 3

Dag 3

94,91 KM, 14,3 KM/h, 6.36,0, 11,9 KM/h (incl. pauzes), 1932 HM (Garmin-GPS)

Route 3,405,744 – powered by www.bikemap.net

Ik sta wederom om zeven uur op en warempel het regent. Buiten is het één grote grijze wereld en in de regen pak ik alle spullen in een kleine twee uur in.

DSCN0460

Ik pak nu de andere weg terug naar de route. Deze gaat echter direct steil omhoog en met koude spieren kost het mij veel moeite en moet ik al op de eerste meters een paar keer bijkomen. Als de weg iets minder steil wordt kom ik een beetje in mijn ritme.

DSCN0462

Rechtsaf de grotere weg weer op gaat het eerst een stuk naar beneden en eenmaal linksaf geslagen gaat de weg wat op en neer, met ook een enkel steil stukje. In Cabeceiras de Basto doe ik wat inkopen voor onderweg en in de stromende regen ga ik verder.

DSCN0463

Hierna volgt een lange klim, al snel wordt het minder bewoond en de omgeving wat kaler. Na een korte afdaling klimt de weg uiteindelijk door tot ruim duizend meter. Met de harde wind, de kou en en regen is het een zware dag, maar het is wel erg mooi fietsen.

DSCN0466

Net als ik denk dat het vandaag niet meer droog gaat worden zie ik in de verte wat blauwe lucht en al snel breekt het wolkendek helemaal open en fiets ik in de zon. De wegen zijn over het algemeen breed en lijken redelijk doorgaande wegen, maar zijn niet druk bereden.

DSCN0472

In Boticas, het laatste plaatsje van betekenis ga ik tevergeefs op zoek naar een supermarkt die niet open is, het is namelijk zondag. Dan maar op weg naar de camping bij Chaves. Deze ligt aan de andere kant van de rivier, maar ik heb via internet al een oude brug gevonden, waarna ik via een pad bij de camping uit zou kunnen komen. De brug is snel gevonden, maar het pad blijkt niet begaanbaar, na 200 meter ligt er al een boom over het pad en ik besluit al snel dat dit waarschijnlijk geen doen is.

DSCN0484

Dus maar terug naar de grote weg en vijf kilometer naar Chaves, het voordeel is dat ik hier nog boodschappen kan doen. De vijf kilometer terug aan de andere kant van de rivier vallen mij nog zwaar, het gaat weer even hard regenen en de weg gaat af en toe weer iets omhoog, niet dat het veel is maar na zo’n lange dag hakken zelfs die paar hoogtemeters erin.

DSCN0486

Op de camping aangekomen is het weer droog geworden. De camping is prima en met € 5,80 niet duur, de douche is echter niet geweldig.

Naar dag 2

Naar dag 4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *