Portugal Spanje 2015 dag 4

Dag 4

92,71 KM, 14,2 KM/h, 6.31,0, 10,9 KM/h (incl. pauzes), 1795 HM (Garmin-GPS), 1740 HM (Bikemap)

Route 3,405,896 – powered by www.bikemap.net

Als ik opsta is het weer prima weer, ik pak in een kleine twee uur alle spullen in en ga onderweg. Eerst weer de paar kilometer naar Chaves, vanuit deze kant en aan het begin van de dag lijkt het toch niet echt zwaar te zijn.

DSCN0488

Na Chaves blijft het even vlak, maar daarna volgt een lange klim naar bijna 900 meter. Echt makkelijk gaat het klimmen niet en even vraag ik mij zelfs af hoe ik de dag, met nog veel meer klimmen, door moet gaan komen. Onderweg word ik nog achterna gezeten door een hond, maar een man die iets verderop langs de weg loopt roept iets naar de hond en die maakt direct rechtsomkeer naar zijn huis.

DSCN0490

Na de top volgt een lange afdaling en schieten de kilometers voorbij, de wegen zijn weer breed, maar wederom niet echt druk en het is heerlijk fietsen in een mooie omgeving, met mooie uitzichten. Het is al de hele weg prima weer, af en toe wat bewolkt maar het blijft de hele dag droog.

DSCN0501

In Rebordelo, de tweede langere klim van de dag is dan begonnen, doe ik wat inkopen bij een supermarktje/winkeltje van sinkel voor het tweede deel van de dag. Ik heb net het steile deel van de klim gehad, ik was weer tot onder de 400 meter gedaald en moet nu weer naar ruim 800 meter. De omgeving is erg mooi en regelmatig word ik aangemoedigd door lokale bevolking.

DSCN0510

De weg klimt hierna gelukkig wat rustiger door en daarna gaat het wat rustiger op en neer. In Vinhais doe ik de avondboodschappen, hierna gaat nog drie keer behoorlijk omhoog, waarbij ik wat last krijg van ongedierte. En vooral het laatste stukje naar de camping gaat het weer steil omhoog.

DSCN0517

De camping is prima, met een erg lekkere douche en mooi gelegen in een bos en kost slechts € 6,20. Het is vrij druk op de camping en ik vind een smal plekje tussen de bomen.

Naar dag 3

Naar dag 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *