Ijsland 2014 dag 25

Dag 25, maandag
5 km

Ik sta om drie uur op, neem een douche en pak al mijn spullen in en op de fiets. Helaas regent het. Als ik nog voor vier uur de sleutel inlever is de man van guesthouse Alex erg verbaasd dat ik nu al wegga, misschien dat de meeste mensen die een vroege vlucht hebben op het vliegveld overnachten. Hier heb ik ook even over gedacht, maar aangezien ik morgen weer moet werken, leek het mij wel handig om nog een beetje nachtrust te krijgen.

Ik fiets door de regen naar het vliegveld en pak daar de fiets en mijn spullen in. Inderdaad zijn er veel mensen die hier liggen te slapen, wat blijkbaar niet de bedoeling is, want ze worden regelmatig wakker gemaakt door de bewaking. Bij het inpakken van de spullen let ik even niet goed op, want ik neem bijna de verkeerde tas als handbagage mee, met allerlei dingen die niet in het passagiersgedeelte van het vliegtuig mag. Gelukkig controleer ik dat vlak voor het inchecken nog een keer.

Bij de speciale bagageafhandeling aangekomen concludeert de afhandelaar gelukkig al snel dat de fiets waarschijnlijk niet door de scanner past. Ik moet de fiets door een deur afgeven.

De vlucht gaat voorspoedig en ruim op tijd landen we weer op Nederlandse grond, waar mijn ouders mij ophalen.

Het was een prachtige vakantie, met prima weer voor Ijslandse begrippen. Het is jammer dat ik de geplande route niet heb kunnen doen, maar ik heb al besloten dat ik zeker nog een keer terugga, en wellicht ook nog wel twee keer of nog vaker.

Qua kleding was ik goed voorbereid, het enige wat ik onderschat heb is de (koude) wind, de volgende keer zou ik toch een goede windstopper meenemen en iets meer alternatieven voor het bovenlichaam.

Naar dag 24

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *