Portugal Spanje 2015 dag 2

Dag 2

97,4 KM, 13,8 KM/H, 7.00,14, +/- 2000 HM (Garmin-GPS), 1910 HM (Bikemap)

Route 3.404.809 – powered by www.bikemap.net

Na een goede nachtrust sta ik om zeven uur op en ik ben om negen uur op weg. Op de camping zie ik nog een vakantiefietser. Het weer is weer prima en het eerste deel gaat veel over kasseien, die over het algemeen prima te fietsen zijn, en af en toe over wat meer doorgaande wegen. Vlak voordat ik vertrok las ik nog dat iemand klaagde dat het rond Porto wel erg druk is, maar ik vind het erg goed te doen.

DSCN0430

Het eerste deel gaat veel op en neer en het is wel erg veel bewoond, maar erg druk is het er bijna nooit en de omgeving is leuk met afwisselend gehuchten, dorpjes en plaatsjes, bos en landbouw. Het is de hele dag prima weer en ik drink onderweg veel water.

DSCN0433

Langzamerhand wordt de omgeving wat hoger en af en toe zitten er steile stukken bij. Een enkele keer heb ik een stuk onverhard uitgezocht, dat over het algemeen goed te fietsen is.

DSCN0436

In het tweede deel van de dag worden de klimmen wat langer, maar ook hier zitten nog af en toe steile stukken bij. Op één van die stukken word ik aangesproken, terwijl ik even uit sta te hijgen, door een man in een auto of ik twee honden heb gezien. Helaas voor hem is dat niet het geval, maar ik mag wel even aan zijn auto hangen om het steile stuk naar boven te komen. Ik twijfel even, het begint al redelijk laat te worden, maar hier neemt mijn echte fietsvakantiehart het toch over en vind ik dat ik hier toch fietsend, of desnoods lopend, boven moet komen.

DSCN0443

Hierna volgt de weg een autobaan en klimt nog een stuk gestaag door, om daarna rustig af te dalen naar Gandarela. In dit plaatsje doe ik wat boodschappen en hierna daalt het verder richting de camping. Bij de afslag richting de camping heb ik twee mogelijkheden, één die ik ingetekend heb op de GPS, of het bordje volgen dat scherp rechtsaf naar beneden gaat. Ik besluit de laatste te kiezen, achteraf de verkeerde keuze.

DSCN0451

De weg gaat eerst een heel stuk naar beneden en het laatste stuk weer steil omhoog, met een klim van tegen de 20%. Normaal gesproken kom ik daar nog net fietsend op, maar nu aan het einde van de dag lukt mij dat echt niet meer en lopend bereik ik de camping.

DSCN0454

Volgens de Nederlandse campingeigenaar had ik beter bovenlangs kunnen gaan, dan had er helemaal geen klim meer ingezeten, maar heeft hij de bordjes zo gezet omdat in het weggetje bovenlangs een bocht zit die campers niet kunnen halen. Overigens haalt hij de mensen met een caravan het laatste stukje hier ook op met zijn 4×4. De camping is prima op een mooie locatie en kost € 14,95. Het is er nu erg rustig, er staan nog slechts een paar caravans, overigens allemaal van Nederlanders.

DSCN0456

Omdat het al laat is moet ik in het donker koken, het is steeds harder gaan waaien. Morgen zal het volgens de eigenaar gaan regenen.

Naar dag 1

Naar dag 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *