Noorwegen 2013 dag 21

Dag 21, Kvitnes – Haersletta camping
76,2 KM, 18,1 km/h, 4.11,02
HM (volgens Garmin GPS): 618 HM; (volgens Bikemap): 890 HM

Route 2,851,429 – powered by www.bikemap.net

De dag begint met stralend weer en ik word al vroeg de tent uitgebrand. Tegen 8.45 uur zit ik op de fiets voor een relatief korte dag, die geheel over de E10 zal gaan (deze blijf ik volgen tot Kiruna), gedeeltelijk gecombineerd met de E6, maar lijkt wat minder druk dan gisteren. De omgeving lijkt iets minder hoog te worden, met bossen, hoewel in de verte nog hoge bergen zijn met redelijk wat sneeuw. Af en toe klimt het flink door.

DSCN0760

In het laatste plaatsje doe ik wat inkopen en hou ik mijn middagpauze, het is dan nog maar 15 kilometer naar de camping. Mijn shag begint ondertussen op te raken en ik haal voor alle zekerheid maar twee pakjes Marlboro, geen idee hoeveel ze precies kosten, maar in totaal ben ik erg veel geld kwijt.

DSCN0764

Hierna is de weg gecombineerd E10/E6, extra druk dus. Daarnaast zijn er weer wegwerkzaamheden. Op de camping aangekomen moet ik een tijdje wachten en tel ik hoeveel Noors geld ik nog heb, ruim 450 NOK is dit. Aangezien ik tot de Zweeds grens geen winkel meer tegenkom besluit ik een hytte te nemen, deze kost 420 NOK en 10 NOK voor de douche.

DSCN0770

De hytte is een stuk minder ruim dan de vorige. Het is een ruimte met een koelkastje, tafel en twee stoelen, bank, stapelbed en een kookplaatje. Voordeel is dat ik nog een wasje kan doen en mocht het nog gaan regenen deze binnen kan hangen. Het uitzicht is overigens erg mooi over een fjord en een besneeuwde berg.

Naar dag 20

Naar dag 22

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *