Polen-Litouwen-Letland 2015 dag 20

Dag 20

102,6 KM, 19,2 KM/h, 5.21,0, 117 HM, 20 HM (Bikemap)

Route 3.312.416 – powered by www.bikemap.net

Ik sta wederom om acht uur op en ben om tien uur weg. De twee motorrijders en fietster die er ook stonden zijn dan al vertrokken. Hoewel ze een half uur eerder is vertrokken, haal ik de fietster na een uur al in. Het is droog, maar bewolkt en er is een stevige wind tegen.

DSCN0375

Al snel volgen de eerste druppels en ik besluit het fietsjasje in te ruilen voor mijn regenjas. Het is toch niet heel warm. De route blijft in eerste instantie op die van gisteren, veel bos en een rustige brede weg. De regen zet niet door en gedurende de dag zal het een paar keer gaan miezeren, maar nooit zet het echt door.

DSCN0378

Langzamerhand komt er af en toe een dorpje en zijn er wat weilanden, maar het is toch overwegend bos. Hoewel ik net als gisteren langs de kust fiets zie ik ook nu bijna nooit de zee. Eenmaal als de weg op zo’n dertig meter van de zee komt besluit ik gelijk van de gelegenheid gebruik te maken om op het strand te lunchen.

DSCN0372

In Engure, het laatste dorpje van betekenis, doe ik boodschappen voor de avond. Achteraf blijken er later nog één of twee supermarktjes te zijn. De camping is snel gevonden en is niet geweldig. De tentplekken zijn vlak langs de weg, de douches en wc’s zijn niet super schoon, maar er is een keukentje en er is wifi en dat voor zeven euro.

Naar dag 19

Naar dag 21

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *