Noorwegen 2013 dag 6

Dag 6, Dombass – Oppdal
84 km (incl. 6 km. Voor boodschappen), 19,2 km/h, 4.21,00
HM (volgens Garmin GPS): 573 HM; (volgens Bikemap): 670 HM

Route 2,850,785 – powered by www.bikemap.net

Als ik wakker word, word ik zo ongeveer de tent uitgebrand, zo hard schijnt de zon erop. Ik vertrek dan ook met korte broek en t-shirt. Het zal de gehele dag over de E6 gaan, eerst klimt het naar zo’n 1000 meter en daarna zal het langzaam afdalen naar Oppdal. Mijn Poolse collega-fietser is al weg en ik verwacht hem nog wel tegen te komen bij de klim, met een versnelling zal hij toch niet zo heel snel gaan.

DSCN0526

Binnen een uur heb ik 300 hoogtemeters gemaakt en fiets ik over een prachtige hoogvlakte, met ruige bergen in de verte en sneeuw op een paar meter afstand. Zelfs de E6 werkt erg goed mee, want erg druk is het absoluut niet. Soms een paar auto’s, campers of vrachtwagens, dan weer minuten lang niets.

DSCN0528

Na deze prachtige hoogvlakte moet ik bij Hjelkin nog 100 hoogtemeters maken om daarna rustig af te dalen richting Oppdal, met aan beide zijden prachtige bergen, met talloze watervallen, heel erg mooi fietsen.

DSCN0530

In het dal van Oppdal is de omgeving weer een stuk vriendelijker. Omdat het nog erg vroeg is besluit ik eerst naar de camping te gaan, waar ik voor de speciale prijs van 50 NOK mag staan. Er is een kookgelegenheid en een tv-kamer maar deze zit op slot.

DSCN0540

Vlak voordat ik naar het centrum ga begint het te regenen, maar gelukkig houdt het weer op als ik daar ben. Ik doe wat inkopen bij de COOP Mega, die inderdaad mega is naar Noorse begrippen. Ook ga ik nog even langs de apotheek/drogist, ik had een paar rare rode vlekken/bulten op mijn been en krijg een anti-allergie zalfje mee en erg goede anti-muggen roller (volgens de verkoopster althans). Deze zal de volgende ochtend al direct zijn dienst bewijzen als de voortent vol zit met muggen en ik niet een keer wordt gestoken.

DSCN0542

Eenmaal terug op de camping ga ik koken en tijdens het afwassen begint het weer te regenen. Helaas heeft Weeronline gelijk, want het zal de hele avond blijven regenen. Even afwachten voor morgen, volgens Kettler kun je beter de E6 blijven volgen als het regent, omdat de eigenlijke route gedeeltelijk onverhard is.

Naar dag 5

Naar dag 7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *