Noorwegen 2013 dag 11

Dag 11, Namsos – Kolvereid
75,6 km, 17,4 km/h, 4.20,12
HM (volgens Garmin GPS): 734 HM; (volgens Bikemap): 1060 HM

Route 2,851,371 – powered by www.bikemap.net

‘s Ochtends vroeg regent het zowaar nog eventjes, maar als ik opsta is het al droog en schijnt de zon. Ik ben zowaar eerder weg dan Bert en Dennis, Thomas is al wel weg. De route gaat eerst door Namsos om met een klim van 600 meter door een tunnel de stad uit te gaan, later hoor ik dat die tunnel eigenlijk verboden is voor fietsers, het bordje was echter slecht zichtbaar. De weg blijft onverminderd mooi door een bergachtig landschap, langs fjorden en langs de kust gaan.

DSCN0594

Bert en Dennis halen mij met een flink snelheidsverschil in, waarna zij bij Thomas een pauze houden en even later word ik weer door hen ingehaald. Als ik weer bij de kust kom lijkt het weer ineens om te slaan, mistbanken drijven vanaf zee het land in, het gaat harder waaien en het wordt kouder.

DSCN0596

Als ik de batterijen van de GPS moet vervangen zie ik ook Thomas in de verte aankomen en het laatste stuk fietsen wij samen naar de ferry. Als we bij de ferry aankomen zitten Bert en Dennis buiten te eten, ik had verwacht dat ze de vorige ferry nog net gehaald zouden hebben, maar niet dus. En aangezien het rond het middaguur gaat de volgende ferry pas over twee uur. Samen wachten we in het restaurant.

DSCN0600

Na de ferry is het weer weer opgeklaard, maar het waait nog even hard. Het is nog zo’n veertien kilometer, eerst tegen de wind in en het laatste stuk met de wind mee. De camping is weer een dure (185 NOK), de douche is gratis, maar er is geen kookgelegenheid. Met zijn vieren doen we inkopen bij de Coop Prix en terwijl we in de winkel waren heeft het nog flink geregend.

DSCN0601

Bij de camping aangekomen waarschuwt de eigenaresse Dennis dat dit ideaal weer is voor Knotts en inderdaad zijn ze vanavond in grote getale aanwezig. Ik drink mijn eerste Noorse biertje en onder een afdakje met prachtig uitzicht overleggen we over de volgende dag.

Naar dag 10

Naar dag 12

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *