Noorwegen 2013 dag 20

Dag 20, Sortland – Kvitnes
84,4 km, 18,3 km/h, 4.36,18
HM (volgens Garmin GPS): 725 HM; (volgens Bikemap): 860 HM

Route 2,851,422 – powered by www.bikemap.net

Als ik ‘s ochtends vroeg een keer wakker word regent het nog steeds, maar wederom is het bij het opstaan droog geworden. Ik pak de spullen in en neem afscheid van Bert, Dennis en Thomas hoewel ik met de laatste nog over de brug fiets, waarna hij linksaf fietst en ik rechtsaf. Het was erg leuk de afgelopen twee weken om met ze samen te fietsen/op de camping te staan.

DSCN0748

Echt mooi weer is het niet maar het is in ieder geval droog. Het eerste stuk gaat langs de grotere weg, vervolgens langs een kleinere weg om daarna weer op de grotere weg uit te komen, dit alles natuurlijk met de nodige hoogtemeters. De bergen zijn hier links en rechts nog redelijk hoog en er ligt vaak nog wat sneeuw op.

DSCN0752

Als ik het weggetje insla richting de ferry komt daar net een lading auto’s en vrachtwagens uit. Met een ferry, de laatste van mijn reis, die om ongeveer het uur gaat en nog zo’n tien kilometer te gaan moet ik de volgende makkelijk kunnen halen.

DSCN0755

Op de ferry drink ik een kop koffie en bedenk ik mij dat als alles goed gaat ik pas bij de supermarkt voor de inkopen voor het avondeten mijn volgende pauze ga houden. Het water in het fjord heeft overigens een rare, bijna chemische, blauwe kleur.

DSCN0756

Na de ferry gaat het nog een klein stukje over de 83, waarna ik binnendoor een klein weggetje neem dat door bossen en langs meren naar zo’n 220 meter stijgt. Het laatste stuk gaat over een redelijk drukke weg die ik morgen bijna de hele dag moet volgen, dat belooft nog wat.

DSCN0758

De laatste tien kilometer begint het zowaar een beetje te spetteren en op de camping gaat dat nog zo’n twee uur door, terwijl de lucht er toch niet echt regenachtig uitziet. De camping ligt prachtig aan een fjord, met uitzicht om de middernachtzon, maar is een gevalletje net niet. De douche en wc is in een keet (die zijn er ook in de kelder van het receptiegebouw, maar die zien er helemaal niet uit). Er is ook een zwembad, maar daar zijn ze mee aan het verbouwen. De prijs is 140 NOK voor mij incl. douche.

Naar dag 19

Naar dag 21

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *