Portugal 2010 dag 6

Dag 6, zondag 26 september, Campo Maior – Castelo de Vide
71,42 KM, 15,2 KM/h, 4.40,36
HM: 698 HM, 594 max (fietsteller); 610 HM (Bikemap)

Route 2,852,101 – powered by www.bikemap.net

‘s Ochtends fiets ik eerst terug naar Campo Maior, ik had eventueel ook verder kunnen fietsen links langs het stuwmeer en dan bij de N246 de route weer op kunnen pikken, maar volgens Kettler is die route een echte racebaan.

Naar Campo Maior toe stijgt de weg eerst behoorlijk, maar als ik linksaf ben geslagen om rechts langs het stuwmeer te gaan is het weer het oude vertrouwde op en neer van de weg. De weg zelf lijkt groot, maar op deze zondagochtend is het rustig en is het weer heerlijk fietsen.

Bij Arronches, waar ik meer langs dan doorheen ga, pik ik de route van Otemans weer op. Even buiten dit dorpje neem ik mijn eerste wat langere pauze. Hier kan ook mijn fietsjasje weer uit, ‘s ochtends is het meestal nog net iets te fris, maar ‘s middags loopt de temperatuur bijna standaard op richting de dertig graden.

P1010903

De weg die volgt golft weer heerlijk door het weer wat groener wordende landschap. Even voorbij Vale de Cavalos neem ik een tweede pauze bij een fonteintje waar ik gretig gebruik van maak om mijn bidons te vullen.

P1010919

De weg blijft stijgen en dalen in een steeds heuvelachtiger wordende omgeving. Vlak voor Portalegre gaat de weg nog één keer steil omhoog om de stad in te gaan. Van de stad zelf zie ik niet veel aangezien ik hier morgen waarschijnlijk nog een keer kom.

P1010910

Ik ga rechtsaf steil omhoog, om rechtsom de stad heen te gaan. Dit gaat wonderwel goed en ik ben de stad relatief snel door. In Vargem besluit ik nog een cola en ijsje te nemen op een terrasje, waarbij de barjuffrouw een heel verhaal tegen mij houdt in het Portugees, waarbij ze niet al te vrolijk kijkt. Misschien was het niet de bedoeling dat ik het ijsje zelf pakte…ik zal het nooit weten. De cola en het ijsje smaken er niet minder om.

P1010929

De weg die volgt is goed te fietsen en de camping is ronduit heerlijk. Prachtig gesitueerd, mooi sanitair, aardige Nederlandse eigenaren. Het bier en fris is zo te pakken uit de koelkast en kun je aanstrepen wat je gepakt hebt en afrekenen tegen een redelijke prijs bij het vertrek en de broodjes worden ‘s ochtends vers aangeleverd. Prachtig vind ik het als mensen nog zoveel vertrouwen hebben in hun gasten.

P1010931

Aangezien ik al de hele week behoorlijk verkouden ben besluit ik hier drie nachten te blijven staan. De combinatie met het warme weer, het is bijna elke dag zonnig en rond de dertig graden, waarbij de zon behoorlijk hard schijnt, maakt het erg zwaar. Wel ben ik van plan hier in deze prachtige omgeving wat te gaan fietsen.

Naar dag 5

Naar dag 7

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *