Noorwegen 2013 dag 9

Dag 9, Flakk – Lonin
111 km (incl. 5 km ferry), 16,2 km/h, 6.52,00
HM (volgens Garmin GPS): 1087 HM; (volgens Bikemap): 1790 HM

Route 2,850,798 – powered by www.bikemap.net

Ik ga om half acht mijn bed uit en inderdaad is het dan net droog geworden. Bert en Dennis zijn dan al aan het ontbijten in de keuken. Zij ontbijten wat langer, maar aangezien ze een stuk minder spullen bij zich hebben zijn ze iets eerder weg. Tegen de tijd dat ik mijn spullen heb ingepakt, zie ik dat de auto’s nog staan te wachten voor de boot. Ik haast mij naar de boot en ga tegelijk met Dennis en Bert met de ferry, die overigens gratis is (of ze zijn ons vergeten).

DSCN0565

Na de boot laat ik hen gaan, ze fietsen een stuk sneller dan ik, een keer kom ik ze nog tegen net na het eerste dorpje waar zij geld gepind hebben. Even lijkt het weer wat mooier te worden, maar helaas, na een half uur fiets ik toch weer de wolken/mist/miezerregen in, die vandaag ook niet meer op zal houden.

DSCN0566

De tocht gaat door een prachtig landschap met beboste heuvels, rotsen en meren. De mist geeft het af en toe net wat extra mystiek. In Afjord, het laatste plaatsje van de dag, doe ik nog wat inkopen voor het avondeten en haal ik wat drinken. Als ik hier even stil sta besluit ik toch maar mijn regenjas aan te doen, geen overbodige luxe aangezien het steeds harder begint te regenen.

DSCN0568

De laatste 30 kilometer gaat het af en toe nog pittig omhoog en als ik langs een plek met caravans kom, twijfel ik heel even, dit was toch niet de gevonden camping? Ik besluit verder te fietsen en inderdaad na 5 kilometer volgt het bordje camping.

DSCN0570

Daar aangekomen komt bert net naar de ‘receptie’ gelopen. Hij vertelt dat ze een Hytte hebben genomen en als ik de prijs van 350 NOK hoor, besluit ik dat ook te doen, de camping zit namelijk helemaal niks bij. Een probleem, Bert en Dennis zijn net verhuisd, omdat in hun Hytte de douche verstopt is. En laat die nu alleen nog vrij zijn, uiteindelijk bieden Bert en Dennis aan dat ik wel bij hen kan douchen. Ook boden ze aan een hutje te delen, maar aangezien ik veel spullen te drogen heb lijkt het mij net zo handig een eigen hutje te nemen.

DSCN0572

Ik zeg trouwens hutje, maar het kan gerust een hut genoemd worden, met een woonkamer/keuken, ruime slaapkamer met twee stapelbedden en een redelijk ruime badkamer, waardoor ik genoeg ruimte heb om al mijn spullen te drogen te hangen.

DSCN0571

Overigens is de campingbeheerder volgens mij de enige Noor die totaal geen Engels kan, maar gelukkig is er translate.google.no, waardoor we toch kunnen communiceren. En door de verstopping hoef ik maar 250 NOK te betalen.

DSCN0573

‘S avonds drink ik nog een kop koffie en een glas cola bij Bert en Dennis. Volgens het weerbericht zou het morgen een stuk beter weer moeten worden. Overigens had ik al eerder het idee dat de hoogtemeterteller het niet goed deed en als ik de hoogtemeters vergelijk met die van Bert lijkt dit inderdaad zo te zijn. Die van hem heeft het een tijd niet gedaan en toch heeft hij een stuk meer hoogtemeters dan die van mij.

Naar dag 8

Naar dag 10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *