Noorwegen 2013 dag 18

Dag 18, Brustranda – Laukvik
113,6 km, 19,3 km/h, 5.52,34
HM (volgens Garmin GPS): 668 HM; (volgens Bikemap): 1210 HM

Route 2,851,413 – powered by www.bikemap.net

We beginnen de dag met prachtig weer, ik word ditmaal echter niet om zes uur de tent uitgebrand, maar om kwart over zeven. De rest is er ook rond dezelfde tijd uit. Thomas is weer als eerste weg, terwijl Bert en Dennis iets voor mij vertrekken. De route is redelijk vlak, maar zowaar zie ik na een uur ineens Dennis en Bert weer fietsen. En weer een uur later, wat is dat nu, weer zie ik Bert en Dennis fietsen, ga ik gedurende de vakantie steeds harder fietsen of zij steeds langzamer?

DSCN0728

Ondertussen heb ik de brug al zo’n 2 km verderop zien liggen, wij maken echter een ommetje van zo’n twintig kilometer. Ook tijdens dit ommetje is er weer een doorsteek mogelijk, maar ook die neem ik niet, de route is nog steeds erg vlak en bij het eerste winkeltje dat we tegenkomen zitten Bert, Dennis en Thomas te lunchen, ik sluit mij bij hun aan.

DSCN0731

Hierna fietsen Thomas en ik weer samen, de weg blijft redelijk vlak en het weer is prachtig. In Svolvaer doen we samen wat boodschappen en met de zon lijkt het wel of we aan de Middellandse Zee zijn. Alleen als we van de E10 afgaan klimt het even wat om daarna weer rustig af te dalen.

DSCN0741

De camping is niet heel bijzonder, 130 NOK en 20 NOK voor de douche, er is wel een keukentje en een terras. Waar wij ook nog wat drinken, net als wat flink aangeschoten lokale Noren, hoewel de meest luidruchtige van het stel tegenwoordig in Oslo studeert.

DSCN0743

Om kwart over elf lopen wij richting de plek waar de middernachtzon goed te zien is, verschillende mensen zitten al klaar met het fototoestel in de aanslag. Door de omgeving met veel bossages en vliegende beestjes geloven wij al snel dat de zon niet onder zal gaan en gaan richting bed.

Naar dag 17

Naar dag 19

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *