Portugal 2010 dag 1

Dag 1, 21 september, Cappelle aan den Ijssel – Rotterdam Airport – Faro
25 KM
HM: 20 HM (volgens Bikemap

Route 2,851,440 – powered by www.bikemap.net

‘s Ochtends ga ik eerst mee Mikai en Brenya wegbrengen naar school, daarna doe ik nog een korte boodschap en neem ik afscheid van Lesley. Het vliegveld is uiteindelijk redelijk makkelijk te vinden, na twee keer vragen en één keer verkeerd te rijden. Het inpakken van de fiets verloopt soepel, alleen bij het inchecken blijkt het vliegtuig al een half uur vertraging te hebben. Dit zal zelfs oplopen tot anderhalf uur.

P1010734

Tijdens de vlucht krijg ik vrij veel last van mijn oren en dat is terwijl ik dit zit te schrijven in het hotel nog steeds niet helemaal over. Als ik na de vlucht even na het toilet ga is de tas al op de bagageband gearriveerd en staat mijn fiets al klaar. Bij het weer fietsbaar maken van mijn fiets gaan er twee dingen mis, het fietspompje werkt niet goed en in mijn enthousiasme knip ik naast de tape om mijn helm ook drie van de vier snelbinders door.

P1010736

Met halfzachte banden ga ik onderweg, maar bedenk mij al snel dat dit niet zo’n goed idee is. Dus langs de kant van de weg probeer ik het nog een keer, en haal ik het fietspompje een keer half uit elkaar, waarna die het wel goed doet.

Het hotel vind ik vrij snel, waar ik tegen kwart voor tien, dus in het donker, aankom. Het is een prima hotel, en dat voor 35 euro, daar kun je niet voor in het donker met een tentje zitten klooien. Ik ben er al wel achter dat de muggen mij hier in Portugal net zo lekker vinden als in Nederland.

P1010737

Straks ga ik nog even kijken hoe ik morgen ga fietsen, vooral over het eerste stuk twijfel ik nog. En dan snel slapen, want het gaat een een lange dag worden, dus vroeg opstaan!

P1010741

Naar dag 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *