Engeland-Schotland 2009 dag 15

Dag 15, woensdag 29 juli 2009, Lower Largo – Innerleithen
140,08 KM, 15,9 KM/H, 8.46,54
HM: 930 HM (volgens Bikemap)

Route 2,860,811 – powered by www.bikemap.net

Het eerste stuk gaat over redelijk grote wegen die ik zelf heb uitgezocht, maar ze zijn goed te doen qua verkeer en het schiet mooi op. Bij Kinghorn kan ik de NR-route 1 oppakken, één keer verfiets ik mij en fiets ik een heel veld rond op zoek naar een paadje. Daarna volgt een fietspaadje het spoor, maar is af en toe toch erg steil, zo steil dat ik één keer zelfs eens paar meter moet lopen.

P1000547

Op zich is het leuk fietsen die traffic-free paden, maar echt opschieten doet het niet en veel later dan gepland ga ik daarom de brug over richting Eddinburgh. Het eerste stuk daarna is een hoop draaien, oversteken etc. maar het laatste stuk richting het centrum gaat over een vrij goed fietspad door het groen en komt bijna in het centrum uit.

P1000553

Zo vanaf de fiets lijkt het een mooie en gezellige stad. En over aantal drukke wegen, waar ik oa door wegopbrekingen nog een paar keer verkeerd fiets kom ik weer bij de traffic-free paden uit. Het  begin is weer veel draaien en keren, maar dan volgt er weer een aardig stuk waar ik goed door kan trappen.

P1000555

Bij Musselburgh moet ik nog wel het spoor over via een bruggetje met treden, de treden zijn echter niet veel hoger dan een flinke stoeprand en de fiets past precies op een trede. In ditzelfde plaatsje doe ik direct wat inkopen voor het laatste deel van de dag, waar ik weer naar een hoogte van ruim vierhonderd meter moet.

P1000569

Het begin gaat nog tussen weilanden door en klimt af en toe pittig, het uitzicht richting Eddinburgh is prachtig. Daarna volgt een stuk tussen twee kale en ruige heuvels door, maar gaat het een stuk minder steil omhoog. De afdaling die volgt is heerlijk, met af en toe bijtrappen gaat het in sneltreinvaart richting Innerleithen.

P1000579

Als ik hier aankom begint het te regenen, de eerste keer van de dag en eigenlijk is het de gehele dag prima weer geweest, het zal de hele avond zo nu en dan blijven regenen. De camping is prima, met veel vaste staanplaatsen.

P1000581

Naar dag 14

Naar dag 16

Tweedside Caravan Park

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *