Portugal Spanje 2015 dag 5

Dag 5

102,7 KM, 12,2 KM/h, 8.25,0, 9,6 KM/h (incl. pauzes), 1500 HM (Garming-GPS), 1400 HM (Bikemap)

Route 3.406.810 – powered by www.bikemap.net

Als ik ‘s nachts een keer wakker word regent, maar als ik ‘s ochtends wakker word is het weer droog geworden. Maar helaas, al snel begint het weer te regenen, om het voorlopig ook niet meer droog te worden. In de regen pak ik mijn spullen in en wederom ben ik om ongeveer negen uur onderweg.

DSCN0518

Per ongeluk ga ik weer naar de grote weg, via weer een steil klimmetje, waarna het nog een stukje doorklimt en daarna afdaalt naar Braganca. Hier doe ik wat inkopen voor de rest van de dag en ga weer in de regen onderweg. Ik heb inmiddels besloten de N218 te volgen en niet de route over kleine weggetjes, in de verwachting dat dit minder hoogtemeters betekent. Of dat zo is betwijfel ik aan het eind van de dag.

DSCN0520

Via het centrum en een paar eenrichtingswegen fiets ik de stad weer uit. Hier zie ik een klein weggetje dat ik eigenlijk gepland had te nemen door de stad en gelukkig niet heb genomen, deze gaat steil een dal in en steil weer omhoog.

DSCN0522

De route gaat over een ‘grote’ N-weg en na Gimonde klimt het flink door. De weg is op de kaart een dikke streep, maar hier kom ik in meer dan een uur tijd precies één auto tegen. De omgeving is mooi bergachtig. Het blijft echter flink regenen en de wind trekt steeds meer aan.

DSCN0526

Even wordt de omgeving wat heuvelachtiger, en in de verte zie ik zelfs de zon schijnen en even wordt het droog, waar ik gelijk gebruik van maak door even pauze te nemen. Dat is ook direct de enige tien minuten dat het droog is. Daarna begint het harder te regenen dan ervoor en ook begint het nog harder te waaien.

DSCN0529

In de route zitten dan al even niet meer zulke lange klimmen, maar gaat wat rustiger op en neer. De weg gaat dan echter linksaf een kloof in en in korte tijd verlies ik zo’n 300 hoogtemeters richting de rivier, waarbij het enorm koud aanvoelt met de harde regen en wind. Aan de andere kant moeten de 300 hoogtemeters in korte tijd weer gewonnen worden.

DSCN0531

In Vimioso doe ik vast de boodschappen voor vanavond, ik verwacht dat ik in Miranda do Douro geen zin heb nog op zoek te gaan. Even twijfel ik om hier te blijven, de camping waarvan ik niet zeker wist dat die bestaat, blijkt toch te bestaan. Maar doordat ik toch al doorweekt ben en het nog steeds hard regent besluit ik door te gaan.

DSCN0533

De laatste 30 kilometer blijft het op en neer gaan, met nog een stuk van 7% en met de wind maakt het erg zwaar. Alleen het laatste stuk gaat het wat meer naar beneden, de omgeving is wat vlakker en op één of andere manier heb ik het idee dat ik naar de kust fiets, wat natuurlijk niet het geval is.

DSCN0537

De camping van Miranda do Douro lijkt vrij nieuw, de bar is helaas nog niet klaar en de douche wordt niet erg warm. Maar alles ziet er erg netjes uit en dat voor slechts € 4,45, echt druk is het niet op de camping, er zijn alleen een paar campers.

Naar dag 4

Naar dag 6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *