Noorwegen 2013 dag 8

Dag 8, Frisjoen – Flakk
65 km, 16,5 km/h, 3.55,00
HM (volgens Garmin GPS): 397 HM; (volgens Bikemap): 520 HM

Route 2,850,791 – powered by www.bikemap.net

Om half acht sta ik op en het begint al aangenaam warm te worden, geen beenstukken aan dus. Als ik tegen kwart over negen wegfiets is er nog maar een van de vier jongens wakker echt vroege vertrekkers zijn het dus niet.

DSCN0556

De weg klimt eerst nog een stuk, waarna het voornamelijk afdalen is richting Melhus. Een stuk gaat langs een prachtig meer, de omgeving wordt echter weer steeds minder heuvelachtig, steeds meer bebouwd en er is meer landbouw.

DSCN0557

Na een stukje de E39 (parallelweg/fietspad erlangs) besluit ik even pauze te houden, ik haal wat broodjes en drinken bij de Bunpris. Hier kom ik Bert en Dennis voor het eerst tegen, twee mannen uit Veghel die onderweg zijn naar de Noordkaap, ook zij zijn dezelfde vrijdag als ik vertrokken. Zij zijn alleen een stuk verder via het westen gefietst. Zij zijn toevallig ook onderweg naar camping Flakk.

DSCN0559

Na nog een klimmetje en een afdaling doe ik nog wat boodschappen en daal ik verder af naar Flakk. Helaas begint het net als ik ga douchen te regenen, als het even topt met regenen besluit ik toch maar een klein wasje te doen. Helaas begint het even later toch weer te regenen en zal het ook niet meer ophouden, het drogen van de was is dus helaas onmogelijk.

DSCN0561

Gelukkig is het in de keuken mogelijk overdekt te zitten en hier zit ik dus na het eten. Ook Dennis en Bert zijn van de partij, we overleggen nog even over de volgende dag. We zitten allebei over twee dezelfde routes te twijfelen, een wat meer door het binnenland, met alleen zeker op 140 kilometer een camping en ik denk dat er na 100 kilometer nog een camping moet zijn. Of eentje langs het fjord, met na 65 en 130 kilometer een camping. We hebben allemaal de voorkeur voor de route door het binnenland, uiteindelijk besluiten we na wat twijfel deze ook te nemen in de hoop dat de camping na 100 kilometer er daadwerkelijk is.

DSCN0564

Ook zijn er veel fietsers aanwezig die de Styrken Proven gaan fietsen. Een fietstocht op de langste dag van het jaar van Trondheim naar Oslo (waar ik dus een week over heb gedaan) in een dag. Een aantal begeleiders hebben de grootste lol, terwijl de fietsers wat stiller zijn, het weer is nog steeds erg slecht. Volgens een van de fietsers zou het om zes uur ‘s ochtends droog moeten worden.

Naar dag 7

Naar dag 9

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *