Ijsland 2014 dag 13

Dag 13, woensdag
65,2 KM, 20,5 KM/H
HM (volgens Bikemap): 200 HM

Route 2,774,683 – powered by www.bikemap.net

Ik sta op en heb het gevoel heel rustig mijn spullen in te pakken, maar al snel blijkt dat ik nog niet één keer deze vakantie mijn spullen zo snel heb ingepakt, om half tien zit ik op de fiets. Het weer is prachtig en ik heb de wind in de rug.

DSCN1112

De route is niet heel spannend, een beetje glooiend, maar de zon en de meewind maken veel goed. Daarnaast zijn er natuurlijk in de verte, en af en toe wat dichterbij, de ruige bergen en in de directe omgeving veelal weilanden en af en toe een boerderij. Een gedeelte van de route heb ik eergisteren en de dag ervoor al gefietst.

DSCN1113

Twee Francaise dames op de fiets, die ook op de camping stonden, haal ik tot twee maal toe in. Daarna zie ik ze niet meer terug. De weg is prima en ik bereik al vroeg in de middag Selfoss, een behoorlijke plaats (althans voor Ijslandse begrippen), het heeft ruim 6000 inwoners, in Nederland zou het een dorp genoemd worden. Maar hier is dat met recht een stad te noemen, met veel bedrijven en winkels.

DSCN1116

Het kost mij ook even zoeken voordat ik de camping heb gevonden, ondertussen kijk ik ook uit naar de fietsenmaker die hier zou moeten zitten. De camping vind ik al vrij snel, het is er nog rustig, maar deze is erg goed en met 1100 ISK niet duur. Er is een grote keuken en het sanitair is prima. Ook het weer is nog steeds erg goed.

DSCN1118

Ik doe wat boodschappen en ga op de terugweg langs de fietsenmaker, die de campingeigenaar wist te zitten. Deze kan echter niks voor mij doen, hij kijkt er even naar en kijkt erg moeilijk en zegt er niet de juiste gereedschap voor te hebben. Veel vertrouwen heb ik er niet in, want de benodigde gereedschap is gewoon een inbussleutel, morgen dan maar op weg naar Reykjavik.

DSCN1120

Op de camping is het inmiddels een stuk drukker geworden, ook de Duitse dame die ik eergisteren tegen kwam kom ik weer tegen. Zij kijkt er ook nog even naar, maar heeft ook de oplossing niet, terwijl ze bij een fietsenwinkel heeft gewerkt. Ze legt mij het systeem uit en welke inbusbouten ik aan moet draaien, maar ja, dat wist ik al maar werkt niet goed genoeg.

DSCN1122

Het weer is nog zo goed, dat als ik mijn vader bel er naast mij nog een Noor in korte broek en T-shirt zit. Hij is helemaal verbaasd, want hij had gezien dat het overdag twaalf graden zou zijn, en inmiddels is het al acht uur ‘s avonds. Het weer is echter net als in Nederland in het vroege voorjaar, uit de wind en in de zon is het heel erg lekker weer. Maar als één van de twee factoren veranderd wordt het al snel koud.

Naar dag 12

Naar dag 14

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *