Polen-Litouwen-Letland 2015 dag 10

Dag 10

126,0 KM, 16,9 KM/h, 7.26,0, 925 HM, 440 HM (Bikemap)

Route 3,312,298 – powered by www.bikemap.net

Eindelijk ga ik weer op weg, mijn voet is nog niet je van het, maar ik ga het proberen op mijn sandalen en zie wel waar het schip strandt. Het inpakken na vier rustdagen duurt wat langer dan normaal en iets na negenen ben ik weg. Het weer lijkt erg goed, maar omdat het nog een beetje frisjes is doe ik mijn jasje aan.

DSCN0083

Het deel door het stadje gaat geheel over fietspaden en eenmaal buiten de stad volg ik een redelijk grote weg. Al snel gaat het rechtsaf over een klein boerenweggetje, dat af en toe redelijk doorklimt. Aangezien ik op sandalen fiets en mijn voet beschadigd is probeer ik zoveel mogelijk onverharde wegen te vermijden.

DSCN0085

De dag is afwisselend, kleinere boerenweggetjes, sommige erg goed, andere erg slecht, zandwegen, sommige goed te doen, bij anderen moet ik lopen (erg mul) en grotere doorgaande wegen, maar over het algemeen goed te doen.

DSCN0089

In een plaatsje op zo’n twintig kilometer, Klebark Wielki, doe ik bij een supermarktje boodschappen. Als ik buiten sta gaat er een sirene en komen in dit stille dorpje ineens allemaal mannen gerend in de richting van de ‘brandweerkazerne’.

DSCN0096

Het laatste stukje gaat nog over een klein paadje. De camping is prima en ligt erg mooi aan een meer, het toiletgebouw is nog erg nieuw en zijn ze nog mee aan het werk. De kosten zijn 21 zlotty (incl. douchemunt).

Naar dag 6+7+8+9

Naar dag 11

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *