Noorwegen 2013 dag 16

Dag 16, Reipa – Moskenes
117,59 km, 17,3 km/h, 6.46,59
HM (volgens Garmin GPS): 1067 HM; (volgens Bikemap): 1370 HM (HM van de tunnels geschat en eruit gehaald)

Route 2,851,403 – powered by www.bikemap.net

Ik heb de wekker om 6.30 uur gezet, maar dat was niet nodig, om 6.00 uur word ik de tent uitgebrand. Om 6.15 uur sta ik echt op en de andere heren zijn al rustig hun spullen aan het pakken. Hoe verder we boven de poolcirkel komen, hoe warmer het wordt lijkt het wel. Thomas gaat om 7.30 uur al weg en ik volg om 8.00 uur.

DSCN0682

Om 8.50 uur kom ik aan bij een supermarkt en aangezien ik bijna niks meer heb moet ik hier wel inkopen doen, onderweg is er waarschijnlijk ook niet veel te krijgen. Gelukkig heb ik niet gezien dat groot is aangegeven dat de winkel om tien uur open gaat, anders was ik waarschijnlijk doorgefietst. Dennis en Bert zijn blij mij te zien, zij willen mij vertellen dat de winkel om tien uur opengaat, maar bij de ingang staat aangegeven dat de winkel nu om negen uur open gaat.

DSCN0683

Na inkopen te hebben gedaan laat ik Bert en Dennis gelijk weer gaan en een aantal keer klimt het flink door en even ben ik bang dat ik nog in tijdnood ga komen. Het Duitse stel van gisteren kom ik weer tegen en bij een fjord denk ik Thomas aan de andere kant te zien fietsen, ik ben echter toe aan een pauze.

DSCN0685

Na de pauze wordt de omgeving weer wat ‘vriendelijker’ en wonen er weer meer mensen. Even komt de Duitse man, Gunther volgens Dennis, naast mij fietsen, maar even verder wacht hij op zijn vrouw en ik zie hem niet meer terug tot bij de ferry. Zeker het laatste stuk naar Bodo is het drukste stuk in tijden, eigenlijk in heel Noorwegen. In Bodo zijn echter fietspaden en zie ik iets wat ik allang niet meer heb gezien, namelijk stoplichten. De ferry ga ik makkelijk halen.

DSCN0686

Een stuk in Bodo zie ik ineens een volbepakte fiets staan bij een Rema1000, namelijk die van Thomas. Ik ga hier ook maar boodschappen doen en samen fietsen we naar de ferry, wel zie ik Thomas door een rood stoplicht fietsen, eigenlijk kan dat niet als politieagent.

DSCN0687

Bij de haven, waar Bert en Dennis ook net zijn, zij zijn Bodo even in geweest om wat te eten, eten Thomas en ik een hamburger. Door een misverstand betalen we voor de boottocht helemaal niks (wij melden ons bij de kaartjesverkoper bij de auto’s, maar die stuurt ons naar de boot, waarschijnlijk met de bedoeling dat wij ons moeten melden bij de voetgangers maar dat hebben wij niet door en we fietsen de boot op zonder te betalen).

DSCN0698

De camping op de beroemde Lofoten is goed, 130 NOK en 10 NOK voor 10 minuten douchen. Maar met een prima keuken om ons te beschermen tegen de talloze knotts en muggen.

Naar dag 15

Naar dag 17

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *