Polen-Litouwen-Letland 2015 dag 21

Dag 21

53,07 KM, 17,8 KM/h, 2.58,0, 57 HM, 0 HM (Bikemap)

Route 3.312.436 – powered by www.bikemap.net

Wederom sta ik om acht uur op en ben ik tegen tien uur vertrokken. Het is wederom zwaar bewolkt, maar droog en ditmaal heb ik de wind in de rug. De route gaat wederom over een niet al te druk bereden weg, eerst nog regelmatig door bos, later zijn er wat meer dorpjes/plaatsjes. Vanaf dan wordt het ook wat drukker, maar er is meestal ook een fietspad, de één wat beter dan de andere.

DSCN0386

In Jurmala kijk ik op het grote plattegrond en er lijkt een fietspad langs de kust te gaan. Bij het ziekenhuis ga ik richting de kust, maar ik vind het fietspad in eerste instantie niet. Ik besluit het weggetje door de woonwijk te volgen. Prima te fietsen langs mooie grote huizen en een enkel vervallen huis.

DSCN0384

Een paar kilometer verder is er een weggetje naar het strand dat ik besluit te nemen. Helaas geen fietspad te vinden, maar het fietspad leek op de plattegrond wel over het strand te lopen, dus misschien is dat wel de bedoeling, het strand ziet er wel fietsbaar uit.

DSCN0388

Een paar meter van de zee is het heerlijk fietsen, met een vaartje van 15 a 16 kilometer is het goed te doen. En regelmatig kom ik andere fietsers tegen. Even verder wordt het strand iets muller en ga ik op een meter van het water fietsen wat dan weer prima te doen is. Zo peddel ik ruim tien kilometer over het strand, waar ik ook nog een korte lunchpauze neem.

DSCN0389

Eenmaal van het strand af zou er een fietspad richting de brug moeten zijn, maar die kan ik niet vinden. Via de weg is het echter ook prima te doen en bij de brug is weer een fietspad. Eenmaal na de brug twijfel ik, het fietspad gaat langs een weg dat in een dorpje uit lijkt te komen, de weg richting Riga lijkt echter dood te lopen op een watertje.

Ik besluit het er toch op te gokken en in het dorpje gaat het fietspad langs de spoorbaan. Het watertje is niet meer dan een veredelde sloot en via een prima fietspad kom ik in Riga. Net op het moment dat ik denk, ik moet hier linksaf wijst ook het fietsbordje die kant op. Door de bordjes te blijven volgen kom ik via fietspaden/stoepen vlakbij de camping uit.

DSCN0390

Ik kom nog voor twee uur aan, zet mijn tent op en drink een biertje. Als ik wil gaan douchen blijkt deze gesloten te zijn van 14.00 tot 16.00 uur en ga ik maar eerst boodschappen doen. De camping is overigens prima en kost 9 euro per dag, douches en toiletten zijn netjes. De camping ligt op een bedrijventerrein vlak achter een expohal, vlakbij het centrum.

Naar dag 20

Naar dag 22

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *