Portugal Spanje 2015 dag 10

Dag 10

88,58 KM, 17,8 KM/h, 4.57,0, 14,8 KM/h (incl. pauzes), 839 HM (Garmin-GPS), 840 HM (Bikemap)

Route 3.407.930 – powered by www.bikemap.net

Ik sta om 7.45 uur op en vervang eerst nog mijn achterbrakepads. Het is al aangenaam warm als ik opsta en ik spreek nog de buren voordat ik onderweg ga. Het is een Nederlands echtpaar dat al meer dan 23 jaar op deze plek op de camping staat en er nu permanent een kleine caravan heeft staan en tegenwoordig ongeveer een half jaar per jaar hier zit.

DSCN0627

Om tien uur ga ik onderweg, het eerste deel gaat een beetje op en af, tot ik in een natuurgebied kom. Er zit af en toe een venijnig klimmetje in en de route gaat door een mooi gebied. Bij de Salto de Gitano houd ik even stil en houd ik een korte pauze.

DSCN0633

Bij Torrejon el Rubio, het enige plaatsje onderweg, vind ik het nog te vroeg voor een pauze en het fietsen gaat nog lekker, dus besluit ik door te gaan. Wat volgt is een weg van 50 kilometer door een droge omgeving met hier en daar een kurkeik en met letterlijk geen gebouw in het zicht. Langzamerhand wordt het warmer en warmer en er is bijna geen schaduw te vinden.

DSCN0639

Twee keer wordt het iets groener, de eerste keer kan ik het niet helemaal herleiden, daarna wordt voor even de omgeving nog kaler en droger dan ervoor. De tweede keer is bij een riviertje, wat ervoor zorgt dat de weg eerst een stuk naar beneden gaat en vervolgens natuurlijk weer een klim. Hier begin ik pas aan na een pauze in de schaduw van een rots, het is inmiddels echt erg warm geworden.

DSCN0641

Naar Caceres klimt het behoorlijk door en met de opgelopen temperatuur wordt het behoorlijk zwaar. In Caceres ga ik van de route af in de hoop een supermarkt tegen te komen die open is, het is zondag. Helaas zijn ze allemaal dicht.

DSCN0644

De camping is goed, met een spa, zwembad en privé sanitair en er is een klein winkeltje waar wat spulletjes, waaronder koud drinken, te koop is. Ik kom tegelijk met een Nederlandse wielrenner op de plek aan, volgens hem was het vandaag een graad of 35. De camping is overigens niet erg goedkoop met € 15,–.

DSCN0650

Omdat ik op tijd op de camping ben doe ik weer een wasje, Caceres zou een prachtige stad moeten zijn, maar met deze warmte heb ik geen zin meer om de stad in te gaan. ‘s Avonds eet en drink ik wat in het restaurant op de camping.

Naar dag 9

Naar dag 11

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *