Noorwegen 2013 dag 12

Dag 12, Kolvereid – Bronnoysund
119,8 km (incl. 3 km naar supermarkt, 19,9 km/h, 5.59,52
HM (volgens Garmin GPS): 926 HM; (volgens Bikemap): 1240 HM

Route 2,851,378 – powered by www.bikemap.net

De dag begint met regen, echt koud is het niet en ik fiets dan ook in korte broek, maar wel met een regenjas aan weg. Thomas is dan al een half uur onderweg terwijl Bert en Dennis iets na mij zullen vertrekken (Dennis zal dit op zijn weblog omschrijven als onze strategie, Thomas kijkt eerst of de weg veilig is, daarna volgt Ralph en als dan de weg zeker veilig is komen Bert en Dennis, terwijl later op de dag de rollen omgedraaid worden omdat zij een stuk harder fietsen).

DSCN0603

Het eerste deel blijft het miezeren en het gaat zelfs even hard regenen. Jammer is dat een aantal hogere bergen nu in nevelen gehuld blijven. De omgeving blijft echter schitterend. Bert en Dennis halen mij al na een uur in. Een eind voor de ferry zie ik Thomas aan de andere kant van het fjord fietsen, met een tempoversnelling weet ik hem nog ruim voor de ferry bij te halen en samen fietsen wij naar de ferry, met de wind in onze rug. Tot onze verbazing staan Bert en Dennis er nog, zij zijn net in de middagpauze van de Ferry aangekomen en staan nu in de koude wind te wachten.

DSCN0604

Direct na de ferry nemen Thomas en ik een korte pauze terwijl Bert en Dennis verder fietsen. De route is, voor zover dat mogelijk is in Noorwegen, redelijk vlak, we hebben de wind in de rug en inmiddels is het alweer even droog. Ik fiets het hele tweede deel van de dag met Thomas en regelmatig halen wij de 29 km/h. Onderweg spotten we nog twee elanden, eentje vlak naast de weg en eentje doordat een auto midden op de weg stilstaat en naar een eland iets verderop staat te kijken.

DSCN0606

Thomas doet bij de laatste supermarkt op de route zijn boodschappen, maar ik besluit in verband met ruimtegebrek in de tassen vanaf de camping boodschappen te gaan doen. Als we op de, overigens heel nette, camping aankomen zijn tot onze verbazing Bert en Dennis nog niet gearriveerd. Als wij inchecken, komen ze alsnog aangefietst, zij hebben in een plaatsje pauze gehouden en hebben ze gepasseerd zonder ze te zien. ‘s Avonds zitten we in de warme en relaxte keuken.

Naar dag 11

Naar dag 13

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *