Portugal Spanje 2015 dag 22

Dag 22

72,1 KM, 15,3 KM/h, 4.45,0, 11,7 KM/h (incl. pauzes), 1040 HM (Garmin-GPS), 1190 HM (Bikemap)

Route 3,410,864 – powered by www.bikemap.net

Ik sta pas tegen acht uur op, geen nood het is toch maar een korte dag. Net na half tien ben ik weg. De weg begint eerst stijgend en gaat dan een poosje op en neer met mooie uitzichten op de bergen en terugkijkend op het stuwmeer.

DSCN0943

Net voor Colmenar gaat de route weer steiler omhoog en ook na het plaatsje stijgt het flink door met af en toe een afdaling, naar uiteindelijk 960 meter. De uitzichten zijn mooi op de inmiddels groener geworden bergen.

DSCN0946

Onderweg word ik nog aangemoedigd door een viertal Belgische wielrenners en op de top maak ik een praatje met een Spaanse wielrenner, hij waarschuwt dat het een gevaarlijke afdaling is, iets dat uiteindelijk wel mee zal vallen. Het is blijkbaar een populaire berg voor wielrenners uit Malaga en omgeving zie ik in de afdaling.

DSCN0950

De uitzichten op Malaga zijn mooi, de stad is groter dan ik dacht. Ik had in gedachten dat het een beetje uit de kracht gegroeide badplaats is, maar het is qua inwoners maar net iets kleiner dan Rotterdam.

DSCN0964

Ik fiets rustig de stad door, gedeeltelijk over fietspaden, stoepen, wegen en busbanen. Eigenlijk is het prima te doen als je niet teveel haast hebt. Wederom valt het mij op dat de Spanjaarden erg relaxt zijn richting fietsers, of ik nou op de stoep fiets, een busbaan of waar dan ook eigenlijk hoor ik nooit een wanklank.

DSCN0966

Net na Malaga, met een stukje driebaansweg, zie ik het vliegveld rechts liggen, zo kan ik gelijk de route van de camping naar het vliegveld checken. Het laatste deel gaat zelfs over rustige wegen en ik doe in Torremolinos boodschappen in een klein supermarktje en kom om half vier aan op de camping, die prima is.

Naar dag 21

Naar dag 23+24

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *