Polen-Litouwen-Letland 2015 dag 14

Dag 14

70,9 KM, 20,3 KM/h, 3.29,0, 122 HM, 30 HM (Bikemap)

Route 3.312.336 – powered by www.bikemap.net

Bij het ontbijt kom ik de andere vakantiefietser tegen, het is een Belg die van België naar Sint-Petersburg fietst, gedeeltelijk via de R1. We kletsen wat over de tocht, waardoor ik wat later weg kom dan gepland. Ik heb overigens heerlijk geslapen in het gewone bed en goed uitgerust fiets ik om 10.30 uur weg. Geen probleem, aangezien de dag toch niet heel lang is.

DSCN0168

Het weer is dreigend en even buiten Vilkaviskis begint het te druppelen, maar het zet niet echt door. De dag gaat de gehele dag over redelijk doorgaande wegen, eerst nog niet zo druk, maar vanaf Sakiai, waar ik nog een pauze neem, wordt het wat drukker. Het gaat vooral door landbouwgebied, met af en toe en dorpje. Op het laatste stuk begint het nog even hard te regenen, maar ook dit duurt niet lang.

DSCN0172

In Jurbarkas heb ik het hotel snel gevonden, deze is gevestigd in een oud gebouw op de bovenste twee verdiepingen. Het ziet er allemaal wat ouderwets uit, maar is prima te doen en kost € 39,–, incl. ontbijt en wifi. De oude vrouw bij de ‘receptie’ kan een paar woordjes Duits en met handen en voeten komen we er samen uit dat ik met de ‘auto’ (fiets) ben.

DSCN0186

Ook hier moet ik direct mijn fiets binnen zetten en ik mag deze parkeren in een kamertje op de begane grond. Gelukkig is er wel een lift, een oude die met een knal tot stilstand komt de eerste keer schrok ik mij dood, maar het wordt wel een paar keer lopen met alle tassen…denk ik. Als ik alles afgepakt heb, zie ik dat mevrouw al met een paar van mijn tassen in haar handen staat en in één keer krijgen we alles bij mijn kamer.

Naar dag 13

Naar dag 15

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *