Engeland-Schotland 2009 dag 14

Dag 14, dinsdag 28 juli 2009, Dunheld – Lower Largo
128,79 KM, 15,9 KM/H, 8.07,09
HM: 710 HM (volgens Bikemap)

Route 2,860,797 – powered by www.bikemap.net

Op het moment dat ik vertrek is het nog alleraardigst weer, behoorlijk bewolkt, maar droog en bijna windstil. In Dunheld besluit ik in plaats van de A9 over te steken, het voetpad onder de A9 door te gebruiken, had ik die gisteren maar gezien. Daarna volgt een leuk stuk tussen de weilanden door met af en toe wat bos en soms stevig klimmend.

P1000521

Ik heb van dit deel van de route geen Sustrans-kaart en dat blijkt verkeerde zuinigheid, zo heb ik het gevoel dat de route een gigantische omweg maakt, terwijl ik voorin Perth zelf niet goed oplet en per ongeluk naar een niet al te indrukwekkend kasteeltje fiets, waar ik dan toch maar een foto van maak.

De bordjes zijn niet altijd even duidelijk geplaatst en met een kaart erbij prima te volgen, maar alleen via de bordjes is het soms toch lastig. In Perth zelf gaat het in eerste instantie zelf redelijk makkelijk, eerst volgt de route een riviertje, daarna gaat die over een golfbaan, alleen vlakbij het centrum gaat het weer mis door een onduidelijk bordje en fiets ik weer verkeerd.

De stad uit gaat het eerst steil omhoog om daarna een behoorlijk stuk wat minder hard door te klimmen. Als ik de A90 ben gepasseerd gaat de weg relatief vlak tussen de weilanden door en met de wind schuin in de rug schiet het mooi op, wel regen ik een paar keer flink nat.

P1000531

In Dundee is de route verbazingwekkend goed te volgen en via een lift kom ik op de brug die mij over het Firth of Tay brengt. Aan de overkant volgt de route eerst de kust om daarna het Tentsmuir Forrest in te gaan, waar de route over redelijke zandpaden gaat. Als ik het bos uitkom merk ik dat ik een behoorlijke tegenwind heb en in combinatie met langere en kortere klimmetjes valt het mij zwaar.

P1000536

Daarom besluit ik de camping net na St. Andrews op te zoeken, deze zit echter vol voor tenten. De andere opties zijn echter behoorlijk uit de richting of ik moet een stuk terug. Ik besluit het schiereiland schuin over te steken in de richting die ik op moet, helaas over een vrij drukke weg die behoorlijk stijgt.

P1000539

In Lower Largo vind ik na weer een stevig klimmetje een aardige kleine camping. Maar liefst 15 pond, maar het ziet er allemaal erg netjes uit, de douche is goed en er is een recreatieruimte waar ik nu zit te schrijven terwijl het buiten alweer een tijdje regent.

P1000543

Naar dag 13

Naar dag 15

Woodland Gardens Caravan Park

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *