Portugal Spanje 2015 dag 16

Dag 16

126,7 KM, 17,3 KM/h, 7.20,0, 13,8 KM/h (incl. pauzes), 1283 HM (Garmin-GPS), 1160 HM (Bikemap)

Route 3,410,383 – powered by www.bikemap.net

Ik heb heerlijk geslapen en ik word om acht uur wakker, ik schrik daar zelfs een beetje van. Ik pak mijn spullen in en ben om 9.30 uur op pad. Als ik de camping affiets voel ik ineens dat ik mijn fietshandschoenen niet meer heb. Maar even terug fietsen en ja hoor, ze liggen nog in het gras. Waarschijnlijk had ik ze achterop de fiets gelegd. Een valse start dus.

DSCN0783

Ik ga dezelfde terug als gisteren en blijkbaar steeg het gisteren meer dan gedacht want het daalt heerlijk af. Ook is er een Via Verde, maar deze durf ik niet te nemen omdat ik geen idee heb waar die uit gaat komen.

DSCN0785

Linksaf de A455 op begint het gelijk weer lekker door te klimmen, iets dat het in het eerste deel van de dag nog regelmatig zal doen. De route gaat grotendeels door een behoorlijk groen gebied.

DSCN0789

Bij Constantina ga ik even rechtdoor het dorp in om wat te eten en drinken voor onderweg te halen. Blijkbaar is er een of andere festiviteit want er hangen overal vlaggen en er staan veel mensen op straat. De meeste winkels zijn ook dicht, maar gelukkig is er nog één winkeltje open waar ik brood en wat cola haal. Een stukje na het plaatsje hou ik een pauze bij de begraafplaats en eet ik een broodje en drink een cola. Het weer is wederom prachtig.

DSCN0790

Bij Hornachuelos neem ik een weggetje dat als onverhard op de kaart staat, maar volgens mij ligt er al heel lange tijd asfalt. De omgeving is inmiddels weer erg droog geworden en de directe omgeving is een stuk vlakker geworden. Het begint weer erg warm te worden en in de schaduw van een paar bomen neem ik een pauze zittend op de weg, verder is hier toch bijna geen verkeer.

DSCN0800

Even verder kruis ik de A431 en fiets ik even parallel aan deze weg, maar helaas moet ik na een paar kilometer toch even over deze weg fietsen. Heel prettig is het niet, maar het is te doen, tijdens een klim kan ik weer rechtsaf van de grote weg af, naar Almodovar met een imposant kasteel op een heuvel.

DSCN0801

De weg die volgt is de oude weg naar Cordoba, althans dat idee heb ik en er lijkt de laatste tijd niet veel aan gedaan te zijn. De omgeving wordt minder boeiend en ten noorden hangen er al enige tijd een gevaarlijk uitziende wolken. Ineens draait ook de wind naar schuin tegen en wordt erg hard en met de nodige pijn en moeite fiets ik naar Cordoba.

DSCN0803

Hier aangekomen doe ik eerst boodschappen en fiets rustig via de fietspaden, stoep en weg naar de camping waar ik om ongeveer zeven uur aankom. De camping is prima, maar dat mag ook wel voor € 25,– per nacht. Het plekje is wel erg ondiep, mijn tent past er maar net op.

Naar dag 15

Naar dag 17

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *