Portugal Spanje 2015 dag 7

Dag 7

134,2 KM, 17,4 KM/h, 7.43,0, 14,7 KM/h (incl. pauzes), 1418 HM (Garmin-GPS) 1100 HM (Bikemap)

Route 3.406.894 – powered by www.bikemap.net

Als ik wakker word is het zowaar weer droog geworden, maar het is nog wel erg fris, zo’n zeven graden. Ik pak mijn spullen in en ben zowaar om iets over acht vertrokken. Al snel is het na negenen, want na Miranda do Douro gaat de weg wederom eens naar beneden naar een rivier om daarna weer in korte tijd zo’n 200 hoogtemeters te moeten maken.

DSCN0541

De rivier is echter ook de grens met Spanje en daarmee ben ik ook direct weer een uur kwijt, net als eerder met de grens van Polen en Litouwen, misschien moet ik toch maar eens gaan overwegen om van oost naar west te gaan fietsen in plaats van andersom.

DSCN0543

Na dit klimmetje blijft de route op en neer gaan, maar door de afstand besluit ik een schema in mijn hoofd te houden, zodat ik niet te laat aankom. Dit schema weet ik uiteindelijk aardig te volgen.

DSCN0548

Vooraf had ik het idee dat dit een saaie weg zou worden, met veel van het zelfde, een droge omgeving met wat bomen, af en toe een troosteloos uitgestorven dorpje. Het tegendeel is echter waar, het is heerlijk en leuk fietsen, erg rustig, maar afwisselend langs kloven, over een stuwdam en glooiende hoogvlaktes.

DSCN0552

‘s Ochtends blijft het fris in de eerste afdaling doe ik zelfs mijn regenjas erbij aan, later op de dag wordt het warmer en klimmend in de zon doet het zelfs warm aan. De donkere wolken zijn echter ook aanwezig en in de schaduw is het fris, ik krijg zelf slechts een paar spetters, maar waar ik langs fiets heeft het hard geregend.

DSCN0558

In Vitigudino, een redelijk druk plaatsje, ga ik om 13.57 uur een supermarktje binnen, net op tijd want om 14.00 uur begint de Siësta.

DSCN0561

Ik ben blij dat ik gisteren deze tocht niet heb gedaan, want zelfs met een minder harde wind is het zwaar genoeg. Het is natuurlijk een lange dag, maar ook het aantal hoogtemeters is meer dan ik verwacht had.

DSCN0570

Om iets over zes fiets ik Ciudad Rodrigo binnen en doe direct boodschappen bij de Mercadona, waarna ik om half zeven bij de camping ben aan de zuidkant van het plaatsje. De camping is redelijk, met een goede douche en kost € 6,80. Druk is het er wederom niet, slechts een paar campers en ‘s avonds komt er nog een vakantiefietser, de eerste die ik tegen kom sinds Porto. Ik spreek hem echter niet want als ik afgewassen heb zie ik hem niet meer.

Naar dag 6

Naar dag 8

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *