Portugal 2010 dag 15

Dag 15, dinsdag 5 oktober, Armacao de Pera – Quarteira
38,14 KM, 13,3 KM/h, 2.51,41
HM: 238 HM (fietsteller); 200 HM (Bikemap)

Route 2,852,652 – powered by www.bikemap.net

‘s Ochtends ga ik een uur later weg dan normaal, de dag is toch niet al te lang en daarom heb ik ook geen wekker gezet. Het is gelijk lekker weer en vlakbij kan ik de Ecovia de Algarve oppikken, een fietsroute langs de kust door de Algarve, van het oosten naar het westen (of andersom).

Het begint gelijk goed en er staan netjes bordjes met pijlen en op de weg zijn fietsen getekend om aan te geven waar de route langs gaat. De route gaat veelal door stedelijk gebied, maar weet met enige regelmaat toch rustige weggetjes te vinden.

Er zijn echter ook wat problemen met de route, want zo goed als de bewegwijzering begint, zo slecht is die later regelmatig. Er zijn stukken waarbij er geen bordjes staan en je de fietsen op het wegdek moet volgen, die echter zo vaag zijn dat ze nauwelijks te zien zijn. Er is een stuk met nieuw wegdek, waardoor de fietsen helemaal verdwenen zijn. Vervolgens zijn er ineens weer alleen bordjes. In Albufeira moet je een streep op het wegdek volgen, althans dat vermoed ik.

Het is dat ik niet al te veel haast heb, anders zou je er gefrustreerd van kunnen raken. Met de korte dag is het echter heerlijk fietsen in het zonnetje en zoek ik de stukken dat ik de Ecovia de Algarve kwijtraak zelf de weg, om de route even later weer op te pakken.

De camping is prima, met prima sanitair en het is er zowaar redelijk druk.

Naar dag 14

Naar dag 16

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *