Portugal Spanje 2015 dag 21

Dag 21

96,26 KM, 16,6 KM/h, 5.47,0, 13,3 KM/h (incl. pauzes), 1365 HM (Garmin-GPS), 1270 HM (Bikemap)

Route 3,410,830 – powered by www.bikemap.net

Na ditmaal een rustige nacht sta ik om half acht op en ben ik om kwart over negen op pad. Ook mijn Londense buurvrouw vertrekt op haar Brompton, met één tas voor en één tas achterop. Het weer is zonnig en ik fiets door La Zubia van Granada weg, eerst nog door wat plaatsjes, maar al snel wordt het kaler en is er minder bebouwing.

DSCN0913

Het eerste deel gaat rustig omhoog tot voorbij Ventas de Huelma, waar het even wat steiler wordt. Na een afdaling komt de weg bij een stuwmeer waar ik even pauzeer in de schaduw. Hierna volgt een heerlijke rustige klim met mooie uitzichten.

DSCN0923

Na andermaal een afdaling en een begin van een klim komt de route in Almaha de Granada, hier haal ik wat te drinken en vervolg de klim. De hogere bergen zijn intussen weer in de wolken gehuld en ook her en der drijven er wat wolken voorbij. Het is overigens wederom heerlijk rustig fietsen.

DSCN0925

Na een korte afdaling volgt een stuk over een soort van ‘hoogvlakte’, blijkbaar is het erg vruchtbare grond want er wordt opvallend veel geteeld. In Ventas de Zaffaraya is bijna alles door de siësta gesloten, maar gelukkig is er een tankstation met wat levensmiddelen die wel open is en hier doe ik de avondboodschappen.

DSCN0930

Op de ‘hoogvlakte’ heb je niet echt het idee echt hoog te zitten, maar het plaatsje uit gaat de weg ineens tussen twee rotsen door en valt de weg schitterend naar beneden het volgende dal in, met hier een prachtig uitzicht op.

DSCN0933

Tijdens de afdaling zeg ik de route van Oteman tijdelijk vaarwel, deze gaat noordelijk van het stuwmeer, ik kies voor de zuidelijke kant omdat daar een camping zit. Na nog een beetje op en af en een kort klimmetje kom ik hier aan aan de rand van het stuwmeer.

DSCN0941

De camping is heel prima en kost € 16,–, erg druk is het er niet, ik ben de enige echte kampeerder, hooguit één of twee van de stacaravans zijn bezet.

Naar dag 20

Naar dag 22

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *