Portugal Spanje 2015 dag 1

Dag 1

Porto – Vila Cha

+/- 12 KM, 20 HM (volgens Bikemap)

Route 3,168,532 – powered by www.bikemap.net

Mijn vlucht gaat om 6.10 uur en mijn ouders willen mij wel wegbrengen, maar ik vind het onzin dat ze heen en weer moeten rijden naar Schiphol midden in de nacht. Dus neem ik de laatste rechtstreekse trein vanuit Hengelo naar Schiphol. Ik heb de middag nog vrij genomen en probeer nog wat te slapen, maar veel meer dan wat doezelen wordt het niet.

Ook in de trein is het alleen even wat doezelen. Op Schiphol aangekomen ga ik wat eten en drinken bij een eettentje. Als deze dicht gaat ga ik richting de incheckbalie om mijn spullen in te pakken en in te checken. Ook na de incheck is het niet veel meer dan even wat doezelen, net als in het vliegtuig.

Als ik in Porto aankom is het prima weer en ik zet rustig de fiets in elkaar en pak mijn spullen op de fiets. Deze is weer goed uit het vliegtuig gekomen, alleen de ketting is eraf gegaan.

DSCN0423

Eenmaal buiten fiets ik rustig via de uitgestippelde route richting de camping in een plaatsje een stukje naar het noorden. Het is prima fietsen in mooi weer, één stuk is met wat kasseien, maar het is lekker rustig fietsen.

DSCN0425

De camping is prima en als ik geïnstalleerd ben ga ik eerst even het plaatsje in om wat boodschappen te doen, waarbij ik ook nog twee vakantiefietsers tegen kom. Bij het campingwinkeltje haal ik Campinggaz. Eenmaal weer bij de tent besluit ik nog even mijn ogen dicht te doen, ik heb de hele nacht niet echt geslapen. Maar om te voorkomen dat ik vanavond niet meer kan slapen zet ik wel de wekker een uur of drie later.

DSCN0428

Alleen ‘s avonds is er nog even een beetje regen, verder is het de hele dag prima weer. Ik duik op tijd mijn bed in, want de eerste dagen in noord-Portugal worden erg zwaar qua aantal hoogtemeters.

Naar 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *