Portugal 2010 dag 5

Dag 5, zaterdag 25 september, Rosario – Campo Maior
78,68 KM, 15,0 KM/h, 5.12,49
HM: 941 HM, 478 max (fietsteller); 740 HM (Bikemap)

Route 2,910,796 – powered by www.bikemap.net

‘s Ochtends is het voor het eerst knap fris, dat wil zeggen, ik heb het koud als ik in een shirtje en korte broek rondloop. En dus start ik de dag met een fietsjasje aan. Wat een verschil met Nederland, waar ik af en toe het gevoel had dat ik mijn winterjas en handschoenen weer uit de kast zou moeten halen. De op de camping bestelde broodjes hangen netjes voor mij klaar.

P1010873

Zelfs op deze kleine camping verfiets ik mij en kan ik de uitgang in eerste instantie niet vinden, dat belooft nog wat voor vandaag ;). Eenmaal onderweg gaat de route weer over een redelijk klein boerenweggetje, dat voornamelijk blijft klimmen tot Alondroal en Vila Vicosa waar ik moeilijk in mijn ritme kom. Onderweg word ik tot tweemaal toe uitgebreid begroet door eerst Belgen en later Nederlanders.

In Vila Vicosa ga ik een kleine supermarkt in en ik neem er mijn eerste pauze, waar ik ook nog even een Nederlandse vrouw spreek. Even verder is de temperatuur zover opgelopen en doet de zon zo goed zijn best dat het fietsjasje uit kan.

P1010875

Waar het tussen Alandroal en Vila Vicosa even wat minder aangenaam druk wordt is het daarna weer heerlijk fietsen over een redelijk rustig weggetje, door wederom een glooiend en droog en dor landschap, met hier zelfs bijna geen dorpjes of boerderijen.

P1010888

In Elvas, waar ik nog wat inkopen doe bij de Lidl, verlaat ik de route van Otemans en ga ik richting Campo Maior. De weg die volgt is minder aangenaam, hij stijgt veel en is vrij groot. Hoewel er niet erg veel verkeer is rijden de auto’s, maar vooral ook de bussen er hard en rakelings langs mij heen. Ook de omgeving is niet heel boeiend, erg kaal en droog en niet erg spectaculair. Campo Maior zelf ga ik niet in, hoewel er het er van een afstandje best aardig uitziet neem ik de weg linksaf richting het grote stuwmeer zes kilometer verderop waar de camping ligt.

P1010896

De camping is redelijk groot, in ieder geval tot wat ik tot dusver gewend ben, met veel vaste staanplaatsen en ligt mooi aan het stuwmeer. Een groot voordeel is dat er een bar is, waar ik op dit moment op het terras dit schrijf onder het genot van een biertje (à € 0,90 per flesje), terwijl de  lokale ‘bewoners’ binnen een spelletje spelen of voetbal kijken.

P1010901

Naar dag 4

Naar dag 6

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *