Polen-Litouwen-Letland 2015 dag 19

Dag 19

89,39 KM, 21,4 KM/h, 4.10,0, 129 HM, 20 HM (Bikemap)

Route 3.312.401 – powered by www.bikemap.net

Ik sta nog na acht uur op en ga rustig ontbijten in de keuken, met een kop koffie. Net als ik alles ingepakt heb begint het te regenen en bedenk ik mij dat mijn voorband wel wat lucht kan gebruiken. Nadat ik dit gedaan heb ga ik om ongeveer half elf op weg, geen probleem aangezien het een relatief korte dag is en zoals het er nu naar uitziet ik de wind in de rug heb.

DSCN0331

Ventspils is inderdaad een redelijk nette stad en via grotendeels prima fietspaden fiets ik de stad uit. Al snel buiten de stad ga ik linksaf de 124 op, de weg die ik de rest van de dag zal blijven volgen. Over deze weg kan ik kort zijn, prachtig door het bos, tegenwoordig geheel geasfalteerd, rustig, geen enkel dorp of huis is er te zien. En hoewel ik de kust op niet al te grote afstand volg, zie ik de zee niet één keer.

DSCN0339

Onderweg begint het één keer te hozen, verder blijft het beperkt tot wat druppels. Met de wind in de rug is het heerlijk fietsen en zo kom ik al om drie uur aan in Kolka, waar ik een kijkje bij de kaap neem. Hoewel er overal borden staan dat zwemmen er erg gevaarlijk is, zijn er tot diverse mensen die juist hier even het water in moeten gaan.

DSCN0357

Ik doe wat boodschappen bij de mini-market in het dorp en ga hierna naar de camping. Het is een erg basic camping, met een douche dat verwarmd wordt door de zon en aangezien het al de hele dag zwaar bewolkt is betekent dat dus een koude douche. De WC is een plank met een gat erin. Echt duur is de camping niet met vier euro. De camping ligt wel mooi, vlakbij de zee.

Als ik de tent opzet begint het even te regenen, maar later laat ook de zon zich nog even zien. Met de harde wind blijft het echter koud.

Naar dag 18

Naar dag 20

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *