Polen-Litouwen-Letland 2015 dag 15

Dag 15

123,5 KM, 19,2 KM/h, 6.25,0, 247 HM, 160 HM (Bikemap)

Route 3.312.346 – powered by www.bikemap.net

Ik ben laat gaan slapen en twijfel of ik iets langer blijf liggen, maar besluit toch maar om om zeven uur eruit te gaan. Ik heb gezegd om 8.00 uur te ontbijten, ik ben nog wat spullen aan het inpakken als ik geklop hoor. Mevrouw staat voor de deur, “Frühstück”, Er zijn twee tafels gedekt, met jus d’orange, koffie, een stapel brood, jam, kaas, salami, metworst en andere soorten worst. En net als ik denk dat ik een bord om het brood op te smeren mis komt mevrouw eraan met een grote omelet met tomaat en komkommer.

DSCN0201

Later komen er ook nog twee Duitse motorrijders. Zij maken een tocht rond de Baltische zee. Het zijn twee grappige mannen, net grumpy old men, met een doorrookte mopperige stem.

DSCN0199

Om 9.30 uur ga ik dan eindelijk op weg, het is prachtig weer. Dus in korte broek, maar het jasje doe ik nog wel even aan, zo warm is het nog niet. Het eerste deel gaat over een prima fietspad, maar later over de brede 141. Eerst nog vrij druk maar later wordt die rustiger en prima en leuk te fietsen. Maar ik heb een offday, ik kan het ritme niet echt vinden.

DSCN0209

De omgeving is afwisselend bos en landbouw, maar ik moet regelmatig pauzeren. Al snel wordt het wat bewolkter. En zoals zo vaak deze vakantie kom ik vrij snel na een lange pauze een supermarkt tegen in Papigiai, waar ik ook nog een ijsje en wat te drinken haal.

DSCN0214

Het blijft moeilijk gaan, de lucht wordt donkerder (letterlijk) en ik zie het iets verderop al regenen. Dus ik doe mijn regenjas aan, maar veel meer dan een paar druppels wordt het niet.

DSCN0225

In Silute doe ik de avondboodschappen en inmiddels komt ook de zon er weer door. Het laatste stuk gaat door een natuurgebied. Met veel vliegend gespuis en veel vogels. Op een gegeven moment zitten er honderden voor mij op de weg, maar helaas rijdt de auto voor mij net door als ik een foto wil maken.

DSCN0231

Ik heb nog geen borden gezien van een camping of hotel op deze doodlopende weg. Ik ben dan ook blij als rechts ineens Ventaine opdoemt, een hotel/restaurant/haventje/camping aan de grote lagune. Deze is prachtig gelegen en ook het campingdeel is prima en dat voor € 6,– incl. douche. Ik kook en eet vlak bij het water genietend van de ondergaande zon.

Naar dag 14

Naar dag 16

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *