Polen-Litouwen-Letland 2015 dag 11

Dag 11

150,5 KM, 18,0 KM/h, 8.22,0, 1041 HM, 440 HM (Bikemap)

Route 3,312,313 – powered by www.bikemap.net

Zou er ook zoiets bestaan als een tweede slechte tweede dag? Nou, gedeeltelijk wel. Ik sta op tijd op en aangezien alles vochtig is, besluit ik het rustig aan te doen en nog het eea in het zonnetje te leggen/hangen. Als ik om negen uur vertrek is zeker nog niet alles droog, maar in ieder geval wel een stuk droger.

DSCN0097

Wederom op mijn sandalen ga ik op pad, gelukkig is het weer redelijk, wel frisjes, dus de beenstukken het het jasje zijn aan. Het eerste deel is onverhard en dan al snel volgt asfalt. Probleem nummer één, de ingetekende route bestaat niet als weg, althans er is wel een pad, maar die lijkt al snel dood te lopen.

DSCN0098

Dan maar via de grote weg, probleem nummer twee, daar mag je niet met de fiets komen. Dan maar via de parallelwegen zo kom ik snel weer op de route, die golvend tussen het landbouwgrond doorgaat, met af en toe wat bos.

DSCN0099

Na zo’n 55 kilometer krijg ik honger en al zittend op een stukje vangrail eet ik het droog geworden brood met chocopasta op, echt vanzelf gaat het vandaag niet. Een uurtje later kom ik aan ik Ryn en bij de Biedronka haal ik wat eten en drinken (twee pizzabroodjes, een flesje cola, een flesje water en een Cornetto voor 2,5 euro), ik blijf mij verbazen.

DSCN0102

Hierna vervolg ik mijn weg over de 59, die hier goed te fietsen is, in het plaatsje hiervoor was die nog verboden voor fietsers. Wel is er de gehele dag regelmatig wat klimwerk te doen, één keer is er zelfs iets dat op een haarspeldbocht lijkt. Na deze weg gaat het weer over ‘witte’ wegen, secundaire wegen volgens de kaart. Soms zijn ze goed, meestal minder en soms abominabel slecht en af en toe nog slechter. Onverhard met veel wasbord, stenen, gruis, etc..

DSCN0103

Als ik even een rookpauze houd, komt er een hele delegatie Duitse fietsers voorbij en een Poolse fietsster, waarmee ik een praatje houd.

DSCN0111

Voor Stare Juchy blijkt de weg die ik had bedacht op de kaart niet te bestaan, waardoor ik een eind om moet fietsen. In Stare Juchy zelf kom ik erachter dat de camping helaas wegens werkzaamheden gesloten is. Ik overweeg mijn opties, er zou een hotel moeten zijn en volgens een Pool die geen Engels of Duits spreekt is die zo’n vijf kilometer buiten het dorp.

DSCN0109

Ik besluit hier maar naartoe te gaan, maar ongeveer op de plek aangewezen door de Pool zie ik geen hotel, dus check ik mijn GPS en ja hoor, ik ben hemelsbreed nu nog zo’n 13 km verwijderd van een andere camping (in het dorp was het nog zo’n 20 km). Dus ik besluit maar daarheen te gaan. Onderweg kom ik nog wel een soort B&B tegen, maar ik besluit gewoon door te fietsen. De camping is in een behoorlijke plaats en met zo’n 27 km/h fiets ik ernaartoe en om half acht kom ik hier aan.

DSCN0114

Ik zet snel de tent op, ga daarna nog boodschappen doen en in het donker koken, waarbij het ook fris is. De camping is 20 zlotty heeft geen afwastafels, maar is verder wederom Pools prima.

Naar dag 10

Naar dag 12

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *