Polen-Litouwen-Letland 2015

Vraag mij niet precies waarom, maar ik heb al een tijd in mijn hoofd zitten om een keer in de Baltische staten te gaan fietsen. Ik maak een globale route door de Baltische staten met als start- en eindpunt Tallinn in Estland. Als ik op zoek ga naar vluchten kan ik echter geen goede vluchten vinden, wel van en naar Riga in Letland.

Als ik het daarover met een vriend heb vraagt hij of ik ook aan de trein heb gedacht. Hij is nog niet zo lang geleden met de nachttrein naar Polen geweest en stelt dat het misschien een optie is om met de nachttrein naar Warschau te gaan en van daaruit met lokale treinen naar het oosten van Polen.

Ik bedenk mij dat dit best een goed idee is en ga digitaal op zoek naar de nachttrein naar Polen. Deze blijkt echter sinds een paar maand niet meer te rijden. Maar al snel bedenk ik mij dat er vanuit mijn woonplaats Hengelo een trein naar Berlijn gaat en van daaruit is er weer een trein naar Warschau.

Ik besluit hier voor te gaan, maar aangezien ik een hekel heb aan grote steden op fietsvakantie ga ik op zoek naar een station voor Warschau in een minder grote stad. Uiteindelijk kom ik uit bij Sbazynek, een klein plaatsje met een camping in de buurt, maar nog wel redelijk in het westen van Polen.

Van hieruit plan ik een route door Polen, Litouwen, Letland, Estland en uiteindelijk weer Letland. Om vanuit Riga weer terug te vliegen naar Nederland. Helaas zal ik de route aan moeten passen door problemen met mijn voet. Hierdoor doe ik Estland niet aan.

Route polen litouwen letland