Engeland-Schotland 2009 dag 18

Dag 18, zaterdag 1 augustus 2009, Dunstan – Alnwick – Dunstan
30 km, zonder bagage
HM: 240 HM (volgens Bikemap)

Route 2,860,874 – powered by www.bikemap.net

De eerste niet echte fietsdag begint gelijk met regen en ik blijf tot acht uur liggen. Als het droog wordt ga ik eruit en maak ik mij klaar, als ik daarna terug naar de tent ga begint het weer te regenen en ga ik in de voortent wat zitten lezen.

Tegen tien uur wordt het weer droog en ga ik op weg naar Alnwick, de dichtsbijzijndste plaats van enige betekenis. Onderweg ernaartoe regent het af en toe ook weer flink, had de BBC het een paar dagen geleden toch gelijk, zaterdag veel regen. Toch is het wel lekker een keer niet alles in te hoeven pakken.

P1000654

Ik ben niet de enige die het plan heeft opgevat naar Alnwick te gaan deze zaterdag, het is er behoorlijk druk. Ik koop er een krant, een Autosport-magazine, loop wat rond en kijk wat rond in een paar winkeltjes, gelukkig is het wel droog als ik er rondloop.

Ik fiets rustig weer richting Longoughton, waar ik gisteren een Spar heb gezien, en ik word natuurlijk weer natgeregend. Bij de Spar doe ik de nodige boodschappen voor de komende twee dagen. Aangezien het weer droog is besluit ik nog even richting Craster te fietsen, een plaatsje aan de kust. Van daaruit loop ik nog een stuk richting het kasteel verderop aan de kust.

Als ik op de camping aankom is het nog steeds droog, het lijkt zowaar op te klaren. Als ik de krant mag geloven komt er vanuit het westen opklaringen. Morgen schijnt een mooie dag te worden, met later op de dag meer bewolking en een enkele bui, en op maandag bewolking en af en toe een bui.

P1000663

In diezelfde Times biedt de weerman zijn excusses aan, hij had een mooie barbecue-zomer beloofd, maar het was een erg slechte zomermaand. Nu heb ik zeker geen perfect weer gehad, maar zo slecht was het voor mijn gevoel nou ook weer niet.

P1000664

Ook deze middag klaart het uiteindelijk bijna volledig op. Ik  doe nog een wasje en breng de rest van de middag lezend door.

Naar dag 17

Naar dag 19

Camping Proctors Stead

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *