Portugal 2010 dag 10

Dag 10, donderdag 30 september, Avis – Evora
69,49 KM, 17,1 KM/h, 4.03,25
HM: 375 HM (fietsteller); 390 HM (Bikemap)

Route 2,852,602 – powered by www.bikemap.net

‘s Ochtends als ik vertrek zie ik een heel leger schoonmaaksters de camping oplopen. Toch vreemd, want ik heb verder geen gasten gezien op een auto die voorbij kwam rijden na. Bij alle vaste staanplaatsen en zelfs bij een aantal tenten die bij mij in de buurt stonden was geen beweging te zien.

Nadat ik het plaatsje door ben gefietst vind ik al snel de weg die ik moet hebben, een klein weggetje richting Casa Branca, waar ik de route van Oteman weer zal oppikken.

De omgeving is als vanouds, vrij droog, glooiend en hier een daar een kurkeik of wat andere bomen, zo langzamerhand ken ik dit landschap nou wel een beetje.

Na Casa Branca, dat groter is dan ik had verwacht en waar ik zowaar vriendelijk begroet wordt door een aantal wegwerkers, wordt de omgeving wat vlakker en hou ik even pauze. Ook de rest van de route gaat over vrij rustige wegen, wel wordt het weer wat glooiender en is er wat wijnbouw.

P1010996

Als ik bij Evora aankom is het een drukte van belang op de weg. Met name de route die ik volg is erg druk, maar tot mijn verbazing is er een fietspad. Die overigens verre van ideaal is (zoals het een fietspad in het buitenland betaamd  ;)), hobbelig en geen voorrang bij de uitritten en zijwegen. Maar aangezien ik toch erg vroeg ben besluit ik die toch maar te gebruiken.

P1010998

Al om twee uur ben ik bij de camping. Een erg korte rit dus, maar niet verkeerd gezien de flinke verkoudheid. Ik neem nog een duik in het zwembad, op de verder redelijke camping en doe uitgebreid boodschappen bij een grote supermarkt.

P1020003

Gedurende de dag stroomt de camping nog aardig vol, waaronder redelijk veel Nederlanders. Ook zijn er twee fietsers gearriveerd, ik ben dus niet de enige gek in Portugal. ‘s Avonds ga ik nog even in de recreatieruimte zitten, waar ik onder andere een Nederlands echtpaar spreek dat zes weken onderweg is met hun camper.

P1020004

Naar dag 9

Naar dag 11

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *