Engeland-Schotland 2009

<<Let op! Klik op het pijltje naast het land+jaartal voor de verslagen per dag

Ik heb al diverse fietsvakanties met mijn vader ondernomen, hij werkt in het onderwijs en mijn moeder in een winkel. Hierdoor heeft hij mijn vader vijf weken zomervakantie en mijn moeder twee en een halve week, waardoor mijn vader twee en een halve week met mijn moeder op vakantie gaat en nog tijd over heeft voor een andere vakantie.

Mijn moeder is inmiddels echter werkloos geworden en dus gaan mijn ouders samen vijf weken op vakantie, waardoor ik besluit in mijn eentje op fietsvakantie te gaan. Op zoek naar een bestemming besluit ik dat Engeland en Schotland, mede op advies van mijn zus, mij wel wat lijkt. Zo hoef ik op mijn eerste fietsvakantie alleen niet met het vliegtuig, daarnaast vind ik het wel handig dat iedereen Engels spreekt.

De route wordt een mengelmoesje van Sustrans-routes, een End-2-End route en een beetje van Ralph. Ik maak globaal drie routes, een lange, voor als alles meezit en een korte voor als veel tegenzit en een middellange, die ik uiteindelijk ook zal fietsen.

Globale route