Portugal 2010 dag 3

Dag 3, donderdag 23 september, Monte Altos – Serpa
48,91 KM, 14,7 KM/h, 3.19,40
HM: 460 HM, 244 max (fietsteller); 280 HM (Bikemap)

Route 2,851,468 – powered by www.bikemap.net

Om half drie ‘s nachts word ik wakker en hoor ik getik op de tent, ik kan mij bijna niet voorstellen dat het regent na het prachtige weer van gisteren. Maar als ik eruit ga voor een toiletbezoek blijkt het toch echt regen te zijn.

P1010802

Om half acht word ik echt wakker en het regent nog steeds. Als ik al mijn spullen heb ingepakt komt de vrouw des huizes langs of ik zin heb in een kop koffie. Aangezien ik nog geen gas heb en dus ook geen koffie kan zetten zeg ik daar zeker geen nee tegen.

Na twee koppen koffie en wat geklets ga ik om half tien op weg. De lange dag van gisteren voel ik nog goed in mijn benen. Toch is het heerlijk fietsen in een glooiend, behoorlijk droog en dor landschap. Hoewel het af en toe blijft miezeren.

P1010812

Na de N-weg, die overigens niet erg druk is, te hebben verlaten gaat de route verder over een kleine asfaltweg, die na een paar kilometer overgaat in een hobbelende steenslagweg. De omgeving blijft hetzelfde, glooiend, droog en hier en daar een boerderij.

Aangezien ik geen lange dag heb besluit ik Pulo do Lobo niet over te slaan. Het pad ernaartoe is echter nog hobbeliger en slechter dan de weg ervoor. Pulo do Lobo is een mooi uitzichtpunt op een rivier dat zich een weg heeft gesleten door de rotsen. Volgens een legende zou hier een troep wolven ontkomen zijn aan jagers door over de rivier te springen en ervandoor te gaan.

P1010820

Hierna volgt een stuiterende afdaling naar een riviertje, waarna het steil omhoog gaat over dezelfde slechte weg, zelfs mijn fietscomputer kan de hoogtemeters niet bijhouden. De dag van gisteren begint dan echt zijn tol te eisen en zelfs de laatste kilometers richting Serpa vallen zwaar. Zelfs zo zwaar dat ik op een gegeven moment de fiets op de asfaltweg zet en midden op de weg ga zitten, verkeer komt er toch niet langs.

Om ongeveer twee uur kom ik aan op de gemeentecamping van Serpa, een erg nette en goedkope camping. Alleen kost het mij erg veel moeite de haringen de grond in te krijgen. Nu maar hopen dat het niet te hard gaat waaien.

P1010823

Na mijn tent op te hebben gezet en te hebben gedoucht ga ik Serpa in. Een mooi plaatsje, met kasteel, kerk, centraal plein etc.. Na navraag bij de VVV vind ik een winkeltje waar ze campinggas verkopen.

P1010827

Met mijn buit op zak ga ik naar de Intermarche waar ik het eea aan inkopen doe, om daarna mijn eigen potje te gaan kopen. Hoewel er genoeg barretjes zijn waar je voor relatief weinig geld kunt eten is dat voor mij toch het echte fietsvakantiegevoel.

P1010828

Inmiddels begint het weer donker te worden en ik ga straks op tijd naar bed. Morgen wordt het weer een langere dag, daarna volgt er weer een kortere dag. De campings zijn hier niet echt dicht bezaaid.

Naar dag 2

Naar dag 4

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *