Portugal Spanje 2015 dag 20

Dag 20

25,83 KM, 14,3 KM/h, 1.48,0, 11,4 KM/h (incl. pauzes), 278 HM (Garmin-GPS), alles zonder bagage

‘s Nachts word ik eerst wakker van de buren en even later van enorm harde regen en onweer. Zelfs mijn binnentent wordt nat. Later zie ik dat de buitentent enorm doorhang en tegen de binnentent aankomt, dus toch maar even eruit en de tent aanspannen. Dat is het nadeel, in de warmte lijkt die enorm strak staan maar eenmaal afgekoeld gaat die dan enorm doorhangen. Het duurt even voordat ik weer in slaap val.

DSCN0878

Ik word tegen acht uur wakker en sta om negen uur op. Ik ga even rustig ontbijten en leg mijn matje in de zon te drogen. Later kom ik erachter dat mijn handdoek die ik in een plastic tas in de voortent had liggen echt zeiknat is geworden, hoe is mij echt een raadsel.

DSCN0880

De buurvrouw, een Engelse die met een Brompton aan het rondtrekken is door onder andere Spanje, heeft werkelijk alles nat gekregen in haar tent. Ik pomp mijn achterband op, doe een wasje en ga tegen één uur op weg naar het Alhambra.

DSCN0883

Het kost even wat zoeken naar de juiste weg en het is nog best een pittig klimmetje naar het complex. Hier aangekomen maak ik eerst een wandeling om het complex heen, maar echt veel is er niet te zien en ik begin spijt te krijgen dat ik geen kaartje gekocht heb. Volgens internet waren de kaartjes de komende weken uitverkocht, maar er stonden gewoon mensen in de rij voor de kaartverkoop en ook op de camping gaf de campingbeheerder aan dat ik bij hem een kaartje kon kopen.

DSCN0889

Ik loop onder het complex langs en loop via de andere kant weer omhoog. Hier zie ik een deurtje in de grote muur open staan en besluit daar eens naar binnen te lopen, goed voorbeeld doet goed volgen want gelijk komen er meer toeristen achter mij aan.

DSCN0897

Of het de bedoeling is weet ik niet, maar zo zie ik in ieder geval nog een heel stuk van het Alhambra, alleen bij bepaalde gebouwen en delen heb je weer een kaartje nodig. Achteraf blijkt dat een deel inderdaad zonder kaartje te bezichtigen is.

DSCN0911

Hierna ga ik nog even het centrum van Granada in en bekijk onder andere de kathedraal en een aantal andere oude gebouwen van de buitenkant.

 

Naar dag 19

Naar dag 21

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *