Portugal 2010 dag 4

Dag 4, vrijdag 24 september, Serpa – Rosario
117 KM, 15,9 KM/h
HM: 857 HM, 343 max (fietsteller); 950 HM (Bikemap)

Route 2,851,472 – powered by www.bikemap.net

De dag begint qua weer goed, weinig bewolking en de zon doet goed zijn best en brandt al aardig ‘s ochtends vroeg. In Serpa fiets ik in eerste instantie verkeerd, de methode die in Engeland zo goed werkte, ga maar ongeveer de goede richting uit en bekijk aan het einde van het plaatsje of je de goede weg kunt vinden, blijkt in Portugal met een wirwar aan kleine straatjes minder goed te werken.

Ik fiets weer terug richting het centrum en kan daar de routebeschrijving weer oppakken, die zelf ook de mist ingaat. Er staat op een pleintje dat je rechtsaf moet gaan, terwijl dat linksaf zou moeten zijn.

Hierna gaat de route over een vrij brede maar redelijk rustige weg. Heerlijk golvend gaat het richting Pias en later naar Moura. Hier neem ik een pauze en uiteraard is het weer even zoeken naar de juiste weg.

P1010834

Ook hierna blijft het heerlijk fietsen door het golvende droge landschap en zie ik in de verte Mourao en Monsaraz al liggen, laatstgenoemde hoog op een heuvel. Aan de rand van Mourao neem ik een volgende pauze, Monsaraz lijkt nog een behoorlijk stuk klimmen, dus die pauze kan ik goed gebruiken.

P1010836

Na een lange brug over het enorme stuwmeer gaat de weg eerst geleidelijk omhoog, om vervolgens steil omhoog te gaan. Inmiddels is de temperatuur behoorlijk opgelopen en ik bereid mij voor op een zware klim. Na een paar bochten ben ik tot mijn verbazing al boven en geniet ik van het uitzicht over het stuwmeer en Mourao.

P1010857

Na een steile afdaling gaat de route over wat kleinere wegen richting Rosario. Ook de laatste kilometers zijn goed te fietsen, het is heerlijk fietsen door het golvende/heuvelachtige landschap. Alleen de laatste tien kilometer begint het zwaar te worden.

P1010864

Als ik bij camping Rosario aankom word ik gelijk in het Nederlands aangesproken en krijg ik een biertje aangeboden. Een erg leuke en nette camping. Wel weten zij mij te melden dat in Elvas dit weekend direct naast de camping een dorpsfeest is. Hierdoor pas ik mijn plannen aan en besluit naar Campo Maior te fietsen, iets van de route af.
P1010871

Naar dag 3

Naar dag 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *