Portugal Spanje 2015 dag 12

Dag 12

63,58 KM, 16,5 KM/h, 3.51,0, 13,5 KM/h (incl. pauzes), 635 HM (Garmin-GPS), 490 HM (Bikemap)

Route 3.409.755 – powered by www.bikemap.net

De dag begint om 6.50 uur Portugese tijd, ik pak de spullen in en haal om 8.10 uur de verse broodjes op bij de receptie. Het is nog fris en de tent is zelfs is vochtig. Om 8.40 uur ga ik op pad, niet heel vroeg, maar het is vandaag maar zestig kilometer fietsen.

DSCN0689

Na een klein stukje onverhard pak ik een kleine weg naar Elvas. Ik ga van Campo Maior waar ik vijf jaar geleden ook was, naar Rosario op een camping waar ik vijf jaar geleden ook heb gestaan. Hoewel het beginpunt en het eindpunt bijna hetzelfde is gaat de route alleen rond Elvas en de laatste paar kilometer over dezelfde wegen. Het eerste stuk naar Elvas is leuk fietsen, een leuk smal weggetje dat geregeld op en neer gaat.

DSCN0691

In Elvas zelf fiets ik eerst een doodlopende weg in op een industrieterrein. In de plaats zelf doe ik ook vast de avondboodschappen, aangezien ik niet verwacht nog een supermarkt tegen te komen. Het is inmiddels alweer eens stuk warmer geworden en de zon schijnt wederom volop.

DSCN0692

De volgende weg is iets drukker dan de weg voor Elvas, maar nog steeds leuk en prima te fietsen. Na zo’n dertig kilometer gaat het linksaf een Acceso Local op, dat betekent gelijk wat steiler klimmen, maar al met al valt het mee.

DSCN0695

Bij camping Rosario is er weinig veranderd, ik ben er al om 14.00 uur. Ik doe het eerst rustig aan en zet de tent op in de schaduw. De camping is nog steeds prima en met € 9,20 ook een prima prijs. Ik doe nog een wasje en ga wat internetten bij de receptie/het zwembad.

DSCN0700

Vanaf de camping zie ik in de verte een dier lopen dat ik niet direct kan plaatsen. Het is te groot voor een kat, maar lijkt qua bewegen wel op een katachtige. Maar wellicht zie ik het in de snelheid toch verkeerd en was het gewoon een hond. Overigens heb ik onderweg al veel dieren gezien, waarvan er veel doodgereden langs de kant van de weg, katten, talloze vogels, een vosje, een hond en een soort das.

Naar dag 11

Naar dag 13

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *