Engeland-Schotland 2009 dag 3

Dag 3, vrijdag 17 juli 2009, Linton on Ouse – Treshfield
78 KM
HM: 920 HM (volgens Bikemap)

Route 2,860,272 – powered by www.bikemap.net

Waar het gisteren het mooiste fietsweer van de wereld was, was het vandaag erbarmelijk. De route is mooi zie ik bij vlagen, maar sinds gisteren heeft het onophoudelijk geregend. Eén keer staat er zoveel water op de weg dat ik even twijfel of ik er doorheen moet fietsen. Als een busje erdoorheen gaat besluit ik het toch ook maar te doen, met als gevolg hele natte schoenen en voortassen.

P1000055

De route (die ik zelf heb uitgestippeld op de kaart) gaat weer door een heuvelachtig landschap met weilanden en plaatsjes. In een plaatsje doe ik boodschappen en vraag ik hoe de voorspelling voor de komende tijd is, antwoordt de man dat het de komende dagen slecht blijft. Als ik van Pateley Bridge naar Grassington fiets krijg ik te maken met vier klimmetjes van zestien procent en mede door de regen en harde wind besluit ik de eerstvolgende camping te nemen.

P1000065

De camping is na Treshfield en kost mij even zoeken en een keer navragen in de Tourist Office in het plaatsje ervoor. Op het weggetje ernaartoe kan ik mij niet voorstellen dat de camping veel voorstelt, ik denk dat er nog geen caravan kan komen door de breedte van het weggetje. Maar ik heb het mis, het is een hele aardige camping en dat voor 5 pond en 20p voor de douche. En er is erg makkelijk een koffiemachine waar voor 50p een bekertje koffie gehaald kan worden.

P1000074

Gelukkig haal ik bij de receptie nog een aantal koeken, want als ik ‘s avonds mijn avondeten kook in de voortent gooi ik de pan met pasta op het brandertje om. Er komt zoveel stoom vanaf dat ik even bang ben dat er iets in brand staat en gooi het eea naar buiten. Gelukkig is dat niet het geval, er zit nog het eea in het pannetje dat ik op kan eten en aangevuld met de koeken heb ik nog een “volledig” avondmaal.

P1000085

Naar dag 2

Naar dag 4

Wood Nook Caravan Park

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *